La Indycar Series ha aprovat el reglament d’aquesta temporada que 2018 i ho ha fet amb diferents canvis per a tota la temporada, afectant, especialment, la classificació de la carrera més important del calendari, les 500 milles d’Indianapolis.


Aquesta temporada la Indycar celebrarà la 102ª edició de les 500 milles d’Indianapolis el dia 27 de maig. Amb les participacions pràcticament tancades a hores d’ara, els equips ja es preparen per a l’inici de la temporada i per a la disputa d’aquesta important cursa de meitat de temporada. Ahir, l’organització americana va aprovar el reglament d’aquest 2018, en el qual inclou una sèrie de canvis per a la classificació de la Indianapolis 500, que se celebrarà el 19 i 20 de maig.

La principal novetat, entre diverses que afecten a diferents cites del calendari, es troba en l’ordre de sortida en la classificació de la Indy 500. Anteriorment, un sorteig a cegues assignava l’ordre als pilots però des d’aquesta present temporada l’ordre serà l’invers als punts dels cotxes en el campionat durant aquest moment. Per això, els pilots que sortiran abans seran aquells que es troben en les últimes posicions.

Els canvis més importants s’han resumit en aquests punts segons l’organització de la Indycar Series:

  • L’ordre de classificació per a tots els esdeveniments en ovals, excepte el d’Indianapolis 500, estarà determinat pels punts que els participants tinguin en el campionat. L’ordre de sortida a la classificació s’executarà en l’ordre invers al dels punts que tinguin els cotxes. Així doncs, el pilot amb més punts sortirà a pista l’últim per classificar-se. Per això, aquells pilots que no tinguin punts en el campionat se situaran al capdavant de l’ordre de classificació. Si hi ha diversos participants que no tenen punts, es farà un sorteig entre ells que determinarà l’ordre de sortida. No obstant això, l’ordre en la classificació de la Indianapolis 500 seguirà sent per un sorteig a cegues.
  • S’han fixat els horaris per als test generals per a tots els pilots en l’ISM Raceway (abans Phoenix Raceway), programat pel 9 i 10 de febrer. La pista estarà oberta per a tots els cotxes de 3 a 6 de la tarda i de 8 a 11 de la nit els dos dies. La Indycar també va afegir quatre hores de test el 8 de febrer (3 a 7 de la tarda) perquè els rookies completin les seves avaluacions de prova en circuits ovals.
  • Els tests oberts al Portland International Raceway es duran a terme el 30 d’agost, un dia abans del començament del Gran Premi de Portland. La Indy tornarà al Pacífic nord-oest per primera vegada en 11 anys el 2018.
  • Un canvi d’horari per al mes de maig es veurà en els garatges tancats de la Indycar el 13 de maig, un dia després del Gran Premi en el Indianapolis Motor Speedway, per permetre que els equips tinguin temps lliure per al Dia de la Mare. La pista no estarà oberta al públic en aquest dia. Els garatges estaran oberts a partir del 14 de maig, però no hi haurà activitat a la pista. Els entrenaments per a la Indianapolis 500 començaran el dimarts 15 de maig, amb les primeres dues hores obertes per a l’orientació de rookies i els veterans de tornada. Els entrenaments continuaran del 16 al 18 de maig, abans del cap de setmana de classificació del 19 al 20 de maig.
  • La Indycar està atorgant als equips que no van participar en les proves del fabricant a la tardor passada amb el kit aerodinàmic nou, un dia de proves privades. La prova es limita a un cotxe per equip i s’ha de fer en conjunt amb el primer test en pista de l’equip el 2018. A cada equip se li permeten cinc hores de seguiment i dos jocs de pneumàtics Firestone.
  • La Indycar i Firestone ha augmentat l’assignació de pneumàtics en cinc esdeveniments. Els caps de setmana a l’ISM Raceway, el Raceway de Belle Isle Park a Detroit, el Texas Motor Speedway, el circuit urbà de Toronto i l’Iowa Speedway veuran que els equips reben un joc addicional de pneumàtics. En un canvi relacionat, els pilots que es trobin fora del top 10 en la classificació de punts ja no tindran un joc addicional de pneumàtics disponibles per a la sessió d’entrenaments que obria el cap de setmana de curses.
  • El pes mínim de l’automòbil per 2018 s’ha augmentat en 10 lliures – a 1,620 lliures per a curses urbanes i ovals curts, i a 1,590 lliures per ovals (tots dos no inclouen combustible, ampolla de beguda i el seu contingut, pes equivalent al pilot i el pilot). Així, s’intentarà acomodar les peces noves i les càmeres addicionals per al cotxe relacionades amb el kit aerodinàmic nou que tots els pilots portaran el 2018.