En una de les curses menys emocionants de la història de la Formula E, Sébastien Buemi ha prorrogat el seu liderat del mundial aconseguint la victòria a l’ePrix de Monaco sobre Di Grassi i Heidfeld.

La cursa va començar i, tot i que es van veure alguns tocs entre pilots, però no va haver-hi accidents com fa dues temporades. Les posicions capdavanteres no van ser alterades i Sébastien Buemi va obrir una certa distància amb Lucas Di Grassi. Alguns cotxes, com el de José María Lopez, estaven lleugerament danyats.

Després d’un inici de cursa sense cap event destacable, els dos pilots del DS Virgin, Lopez i Sam Bird, van haver d’aturar-se als boxes per reparar els seus monoplaces. En la volta 22 va haver de soritr el Safety Car degut a un incident entre Nelson Piquet Jr i Jean-Eric Vergne que va terminar amb el francès de Techeetah al mur i el brasiler perdent la tercera posició en favor de Nick Heidfeld. Tots els pilots van aprofitar per fer l’aturada obligatòria durant el període de Safety Car.

Es va tornar a la bandera verda en la volta 26 i, tres voltes més tard, el cotxe de Jerome D’Ambrosio es va quedar aturat a la pista, però va tornar a arrencar i el belga va poder arribar a boxes. En la volta 31, el company de D’Ambrosio, Loïc Duval, va haver d’aturar-se també per problemes mecànics.

Cap al final de la cursa, Di Grassi estava reduint la distància amb BuemiLopez Stephane Sarrazin es van aturar a boxes. Dos voltes més tard, la diferència entre Buemi Di Grassi era mínima. Va estar a prop, pero el brasiler no va poder finalment intentar l’avançament i Buemi es va endur la quarta victòria de la temporada.

Aquesta és també la desena victòria de Buemi al campionat. Darrere d’ell han acabat un Di Grassi que haurà de lluitar més dur si vol aspirar a guanyar el títol i un Heidfeld que es converteix en el primer pilot que ha pujat al podi de Monaco a la Formula E i la Formula 1 (2005).

Amb aquests resultats, Buemi continua liderant el mundial amb 104 punts, seguit de Di Grassi amb 89. Els pilots que van tercer, quart i cinquè a la general: Nico Prost, Vergne Bird respectivament; mantenen les seves posicions després que cap d’ells hagi puntuat avui.

La següent cursa serà l’ePrix de París, que es disputarà el proper dissabte 20 i marcarà el primer cop en la història de la competició que es disputen dos events consecutius.