Sebastien Buemi ha perdut deu punts molt valuosos en un campionat de la Formula E que lidera ara amb 22 punts d’avantatge. El pilot suís ha estat desqualificat de la primera cursa a Berlín per irregularitats tècniques al seu cotxe.


Sebastien Buemi, actual campió de la Fórmula E i líder del Mundial 2017, ha estat desqualificat de la primera cursa de l’ePrix de Berlín. El pilot suís partia des de la 14ª posició després d’una molt mala qualificació, però ha pogut arreglar els plats trencats en cursa amb una gran remuntada fins a la cinquena posició. Buemi va haver de arriscar molt en pista i fer molts avançaments al límit per endur-10 bons punts.

No obstant això, aquests esforços han quedat en res al acabar la cursa. A la revisió tècnica de la FIA el Renault e.Dams de Sebastien Buemi s’ha trobat una irregularitat recollida en l’Article 25.11 del reglament esportiu de la Fórmula E. Aquesta es donava per no arribar a la pressió mínima de 1.60 bar en els quatre pneumàtics Michellin del seu monoplaça, una infracció castigada amb la desqualificació en la cursa i la pèrdua de tots els punts obtinguts.

Així doncs, el seu company Nicolas Prost ascendeix al cinquè lloc de la mateixa manera que la resta de pilots posteriors a la classificació guanyen una posició en la taula final de la primera cursa de l’ePrix de Berlín, que demà disputarà una segona cursa. En termes de campionat, Lucas di Grassi s’ha quedat a 22 punts de Buemi en el segon any consecutiu que aquests dos pilots es disputen el trofeu de campió.