La jornada de Marc Márquez ha estat una mica irregular. El pilot d’Honda ha patit 4 caigudes entre totes les sessions però se sent bé sobre la moto i ha pogut qualificar en quarta plaça.

És per això que, en la seva compareixença davant la premsa, els mitjans hem volgut saber com se sentia després d’aquestes caigudes i què ha pogut causar-les.

Sobre les seves caigudes, i les seves sensacions i expectatives en general, ha declarat que “sí, lògicament són massa i em fa veure que demà hem d’anar on se sent, on puguem. Avui sí que a la tarda no m’acabava de trobar bé, en el FP4 he tingut una caiguda, que aquesta ha estat una mica més rara i més comprensible, i en el qualifying practice no podia sortir pensant en no caure, havia de sortir anant al cent per cent. He sortit, he empès i he caigut, he agafat la moto i he tornat a sortir. Sóc un pilot que prefereixo sortir quart amb quatre caigudes que el desè amb cap, així que ho hem provat, està clar que són massa però també em fa entendre moltes coses de cara a demà (…). Crec que és una conseqüència de, diguem, l’estat de la pista, la temperatura tan alta, tothom pateix molt amb els pneumàtics, i aquesta pista ja patina de per si. Però millor que passi avui i demà doncs intentar gestionar-ho de una altra manera “.

Arran d’aquests incidents, ha estat també preguntat sobre com afrontarà la carrera matí i sobre la possibilitat de no arriscar per no perdre punts:

“A casa no et talles. Si et talles malament, però està clar que l’objectiu número u demà és fer un bon Warm Up. Després de l’Warm Up veurem en carrera, fer una bona sortida i un cop allà veure on som. Però crec que és factible lluitar per ser segon o tercer, ja per guanyar s’ha de quadrar bastant tot “.

Finalment, després de ser preguntat sobre si li tranquil·litzava saber que alguns rivals, especialment Maverick Viñales, també estan patint, ha dit que “al final ni em fa estar més tranquil ni més preocupat. Tinc 6 rivals pràcticament ara, anem quarts en el campionat empatats a punts amb Dani així que no hi ha un rival, hi ha molts rivals i nosaltres hem d’intentar treure el cent per cent “.