Sébastien Buemi ha aconseguit la primera pole positon de la temporada 2015-2016 de la FIA Formula E en l’inaugural ePrix de Beijing. El suís no ha tingut rival, i juntament amb el seu company Prost han aconseguit un doblet per Renault e.dams, just per davant de Nick Heidfeld.

Ahir ens despertàvem amb la mala notícia de que l’equip Trulli no podia participar aquest cap de setmana en el ePrix de Beijing, la causa, un problema a la duana amb les seves unitats de potència.

Abans de la classificació avui, en el traçat de Beijing que duia un traçat reformat que sumat a la millora dels cotxes, ha fet que els temps milloressin radicalment en les dues sessions de lliures prèvies a la classificació. Buemi ha liderat en la primera juntament amb el seu company a Renault e.dams, Nico Prost, mentre que en la segona sessió ha estat el guanyador d’aquesta cursa, Lucas di Grassi (ABT Schaeffler Audi Sport) el més ràpid.

La classificació, que enguany segueix essent per grups però amb la reducció del temps d’aquests per a la nova fase de la super pole, Simona de Silvestro (Andretti Autosport) començava liderant en el primer grup, però finalment era Daniel Abt (Abt Schaeffler Audi Sport) qui aconseguia el millor temps provisional amb un 1:39.2.

En el segon grup, els 5 pilots que hi participaven han millorat el temps de Daniel Abt, amb Nicolas Prost millorant el temps en 1 segon per pujar a la primera posició seguit de Nick Heidfeld (Mahindra Racing) i Lucas di Grassi.

En el tercer grup, Sébastien Buemi feia una demostració de la seva especialitat, la classificació, igual que Jean-Éric Vergne (DS Virgin) qui aconseguia situar-se en segona posició per darrere del suís que marcava un 1:37.4.

A continuació, era el torn per al definitiu grup, on ningú aconseguia fer un temps destacable, Loïc Duval (Dragon Racing) aconseguia el millor temps del grup acabant en vuitè lloc. Fet que significava que Buemi, Vergne, Prost, Heidfeld i Di Grassi aconseguien el seu pas a la Super pole.

Una super pole en que la frenada al primer revolt ha estat clau, allà és on Di Grassi i especialment Vergne han perdut la seva volta. Especialment el pilot de DS Virgin que s’ha sortit de pista fins i tot, obligant-lo en acabar en últim lloc. També molts errors per part de Buemi, però un tercer sector increïble el situava en primera posició i en pole position en un doblet per Renault e.Dams per davant de Heidfeld, Di Grassi i Vergne.