El pilot de Toro Rosso i expilot de Porsche al WEC, competició en la qual participarà aquesta temporada el pilot espanyol, ha parlat per soymotor.com sobre les possibilitats d’Alonso a les 24 hores de Le Mans.


Hartley no té cap dubte que Fernando Alonso serà competitiu en el WEC. El pilot neozelandès ha corregut amb Porsche en la competició i que ha aconseguit dos títols mundials en 2015 i 2017, i la preuada victòria en les 24 hores de Le Mans de la passada temporada.

Brendon assegura que Fernando serà sens dubte ràpid perquè “és un dels millors pilots del món”, i sobretot l’avisa d’un dels grans problemes que es trobarà, el trànsit: “Una cosa que un ha d’entendre és que ha de ser pacient amb el trànsit. Has de prendre el teu temps per entendre els cotxes que hi ha. Potser això sigui frustrant al principi, però en el WEC no només hi ha una carrera, sinó que hi ha diverses i entre totes elles hi ha d’haver respecte. Has de ser eficient però també agressiu. Trobar aquest equilibri porta un temps. Trobar aquest equilibri és el més difícil”, deia el pilot de Toro Rosso.

El principal objectiu de Fernando Alonso en participar en la temporada del WEC, és arribar preparat i amb experiència a la gran cita del certamen, les 24 hores de Le Mans. Precisament Hartley ha guanyat la prova i descrivia així l’experiència: “Són 12 mesos de treball per a una única cursa. Quan arribes aquí, representes a Porsche i això ho notes. Saps que n’hi ha prou amb un petit error per acabar amb el treball de tantíssima gent. Le Mans és un cap de setmana molt potent, amb moltes activitats programades. Arribar descansat a la cursa ja és tot un repte “, afirmava Hartley

El de Toro Rosso també ha volgut comparar les dues competicions que alternarà Alonso al llarg de 2018 i que ell mateix va fer a finals de la temporada passada, la F1 i el WEC: “Amb els companys de Le Mans pots ser obert. Pots compartir coneixements. Formes part de l’equip i crees un vincle. És una relació bastant diferent de la que pots tenir a la Fórmula 1. En Toro Rosso em sento part de l’equip i em porto molt bé amb Pierre Gasly, però la relació com a companys és diferent “, deia Hartley que afegia una altra diferència, aquesta vegada Pel que fa als pneumàtics: “Amb els Pirelli has d’aprendre moltes coses si vols extreure tot el seu rendiment. Aquesta és part de la teva feina com a pilot. I fer un cap de setmana complet en Fórmula 1 és molt dur, perquè hi ha molta competitivitat i molts elements que pot ser que els aficionats no arribin a veure “, concloïa Brendon.

El pilot neozelandès també parlo sobre una de les polèmiques que ha envoltat la F1 en aquests últims temps, el Halo: “Al WEC hi va haver problemes de visibilitat en el passat. Van fer alguns canvis perquè els pilots estiguéssim asseguts en una posició més elevada, perquè era difícil veure els vèrtexs de les corbes. La visibilitat d’un LMP1 és molt pitjor que la d’un Fórmula 1, perquè hi ha punts cecs. Vaig provar l’halo en els lliures de Mèxic i no va ser un problema en absolut “, deia Hartley.

Brendon correrà la seva primera temporada completa al costat de Pierre Gasly, en què espera seguir aprenent, encara que com bé diu ell, “amb els peus a terra”.