Brad Binder ha tornat a demostrar perquè és el campió del món de Moto3. El pilot sud-africà ha protagonitzat una remuntada èpica que l’ha permès guanyar en el Gran Premi de València per davant del rookie del any, Joan Mir i Andrea Migno.

Aaron Canet sortia des de la pole position per primer cop aquest any, tot i això el valencià veia com se li quedava aturada la moto a la graella de sortida. El de Estrella Galicia 0.0 havia de sortir des del pit lane i només aconseguiria acabar en dinovena posició.

A la sortida, Hirocki Ono s’ubicava en primera posició seguit d’Enea Bastianini i Brad Binder. Però de seguida Ono perdria el liderat amb Bastianini i Binder.

Al completar la primera volta, Gabriel Rodrigo patia una caiguda al últim revolt, caiguda la qual Francesco Bagnaia no podia evitar i impactaria contra l’argentí. La caiguda de Bagnaia li feia perdre el tercer lloc en el campionat amb Jorge Navarro qui acabaria novè.

A la segona volta veiem com el campió del món, Brad Binder gairebé patia una caiguda i baixaria fins la vint-i-dosena posició. Però el sud-africà no es rendiria i protagonitzaria una remuntada èpica (de les quals ja ens té acostumats, tal i com va fer a Jerez sortint des de l’última posició).

Mentre Binder remuntava, al davant Joan Mir aconseguia un petit avantatge sobre els italians Di Gianantonio, Bastianini i Migno. Tot i això el mallorquí perdia l’avantatge en rebre una penalització per cometre un avançament en bandera groga.

Això facilitava que el grup que lluitaria per la victòria passes de 4 a 11 pilots, on s’hi trobava Brad Binder. El campió del món aprofitava totes les maniobres dels italians i de Mir per anar-los superant.

Finalment a l’última volta, Binder aprofitava la potència de la seva moto per superar a Mir en el primer revolt, assolint la setena victòria de la temporada i la cinquantena de KTM a Moto3

Pel que fa al campionat definitiu de pilots, Brad Binder ha assolit el campionat amb 142 punts d’avantatge sobre Bastianini. Navarro ha estat tercer superant a Bagnaia, mentre que Joan Mir en cinquè lloc ha guanyat el campionat de rookies en superar a Fabio di Giannantonio –sisè.

Resultats top15:

1 Binder 2 Mir 3 Migno 4 Bastianini 5 Di Gianantonio 6 Guevara 7 Kornfeil 8 Oettl 9 Navarro 10 Martin 11 Fernández 12 D. Binder 13 Bendsneyder 14 Quartararo 15 Loi