Binder ha allargat la ratxa positiva de KTM i el seu domini a Phillip Island amb una nova victòria, que permet a ell i a Luthi, tercer, apropar-se a un Màrquez que ha siguit vuitè. Martín ha acabat segon en un doblet per al Red Bull KTM Ajo.

Brad Binder es va posar primer en la sortida de la cursa amb Jorge Navarro segon i Jorge Martín tercer. El madrileny, no obstant, no va trigar a posar-se segon. Per darrere, Iker Lecuona es va anar llarg i va provocar la caiguda de Luca Marini i Marco Bezzecchi. El valencià va perdre moltes places, igual que Fabio Di Giannantonio, que va haver de sortir-se per evitar les motos caigudes.

Per darrere de Navarro, Thomas Luthi, quart, tractava de distanciar-se dels companys del Estrella Galicia 0.0 Marc VDS, amb Álex Márquez cinquè i Xavi Vierge sisè, perseguits per Remy Gardner i Stefano Manzi. Vierge va superar Márquez, però el barcelonès va caure al següent gir. Gardner i Manzi van superar Márquez, però el líder del mundial li va tornar la maniobra a l’italià per posar-se sisè de nou.

Gardner es consolidava a la cinquena plaça mentre Lorenzo Baldassarri arribava a la posició de Márquez per disputar-li la sisena. Al capdavant, Binder es mantenia líder amb Martín mantenint la pressió, a 2 o 3 dècimes constantment, i Navarro a un segon. El valencià, no obstant, va veure com arribava i el superava Luthi.

Per darrere, Márquez va perdre definitivament la plaça amb Baldassarri i amb Manzi i defensava el vuitè lloc de Lecuona i de Tetsuta Nagashima. Baldassarri va superar Gardner per posar-se cinquè. Lecuona i Nagashima van superar Márquez i el valencià va arribar al grup que lluitava per la cinquena posició. A la part més endarrerida, Somkiat Chantra i Dominique Aegerter van caure.

Lecuona va superar Manzi i Gardner i ja era sisè. Els dos grups s’havien unit i ara els pilots del cinquè al dotzè rodaven junts. Márquez lluitava amb Nagashima per la novena posició mentre defensava la posició de Marcel Schrötter i Nicolò Bulega.

Finalment, Binder es va endur la victòria, la tercera de la temporada, en una cursa que ha dominat completament. Martín no ha pogut aguantar el ritme dels seu company en les darreres voltes, però puja al podi de nou en una gran actuació. Luthi suma un nou podi i s’apropa al liderat del mundial. Navarro, Baldassarri, Gardner, Lecuona, Márquez, Manzi i Nagashima completen el Top 10.

Aquests resultats fan que la situació a la general s’ajusti. La distància entre Márquez i Luthi es redueix a 28 punts, de manera que el de Cervera podrà ser campió a Sepang. Binder és tercer a 33 punts del #73 i Navarro és quart a 43. Augusto Fernández, 19è avui, i Marini, es queden sense opcions matemàtiques de títol.