Lorenzo Dalla Porta ha aconseguit la victòria a Austràlia en una espectacular cursa en grup i ha aconseguit els punts suficients per proclamar-se campió del món de Moto3. Ramírez ha sigut segon amb Arenas tercer.

La cursa va començar i Marcos Ramírez va conservar el liderat. Aron Canet es va posar segon amb la presència també d’Albert Arenas i dels companys del VNE Snipers al grup. Per darrere, Riccardo Rossi va caure en tocar-se amb Darryn Binder.

Tot just començar la tercera volta, Canet va caure al primer revolt, fet que deixava Lorenzo Dalla Porta, que es trobava al grup capdavanter, en posició de proclamar-se campió del món. El líder del mundial es va fer amb el liderat de la cursa, però el grup que lluitava per la victòria era immens.

Dalla Porta i Arenas es mantenien al capdavant, però la resta de pilots que es disputaven la victòria anaven canviant. Romano Fenati, per exemple, havia caigut fins la cua del grup, a la vintena posició; i pilots com Binder, Kaito Toba, John McPhee o Gabriel Rodrigo van arribar a liderar la cursa cap al final de la primera meitat. El Poleman Ramírez també va quedar endarrerit.

El paradigma de la cursa va ser pràcticament el mateix fins el final: grup de 20 pilots i canvis de posició innumerables. Sergio Garcia va caure mentre el seu company Alonso López, així com Tatsuki Suzuki, van deixar-se veure al capdavant del grup. També va arribar un sorprenent Filip Salac, però el tirar López mentre rodava quart. Rodrigo va caure i la seva moto va tocar Raúl Fernández, que es va sortir i es va quedar allunyat del grup.

A cinc voltes del final, quedaven setze pilots al grup. López va haver de fer una Long lap penalty pel toc amb Salac, però la va realitzar incorrectament i la va haver de repetir. Al capdavant la situació no canviava. Andrea Migno i Toba es van tocar i van caure. Fenati va tornar a les posicions més destacades mentre pilots com Ayumu Sasaki, Celestino Vietti i Tom Booth-Amos s’ubicaven en posicions properes al liderat.

Arribada l’última volta, Dalla Porta es trobava al capdavant. Suzuki el va superar al sisè revolt, però també es van ficar Arenas i McPhee. Jaume Masià i Vietti van caure en l’arribada a Lucky Heights. Dalla Porta va arribar a la recta primer amb Arenas segon i Suzuki tercer, però Ramírez, que havia sortit del revolt quart, va superar el japonès i el gironí.

Així, Dalla Porta va guanyar la cursa, la tercera de la temporada i segona consecutiva. Ramírez va aconseguir la segona plaça per donar-li el doblet al Leopard i Arenas va aconseguir el tercer podi consecutiu. Completen el Top 10 Suzuki, McPhee, Binder, Sasaki, Booth-Amos, Tony Arbolino i Stefano Nepa.

Aquests resultats, amb la caiguda de Canet i una diferència de 72 punts amb 50 en joc, li donen a Dalla Porta el títol de campió del món. L’italià, primer guanyador de la categoria petita des d’Andrea Dovizioso l’any 2004, ha completat una temporada molt regular, pràcticament sense errades, i és el just campió del món. A més, Honda s’ha fet amb el mundial de constructors i el Leopard Racing amb el d’equips.