El sud-africà aconseguia un registre de 1’37.696 i estarà acompanyat a la primera línia de la graella  de sortida per Fabio Quartararo i Nicolò Bulega.

La sessió d’entrenaments classificatoris del Gran Premi d’Austràlia de Moto3 s’ha celebrat aquesta tarda al circuit de Phillip Island, aconseguint Brad Binder un temps de 1’37.696 que li permetrà encapçalar la graella de sortida a la cursa de diumenge. Al costat del pilot de KTM estaran en primera línia de la graella Fabio Quartararo i Nicolò Bulega.

La segona línia de graella estarà composta per Gabriel Rodrigo, John McPhee i Livi Loi, ocupant la tercera Andrea Migno, Darryn Binder i Jorge Martín.

La sessió se celebrava amb l’asfalt sec i mullat, cel ennuvolat i temperatures de 13 ºC en ambient i de 26 ºC sobre l’asfalt. La referència anterior de la categoria corresponia a Francesco Bagnaia, que aconseguia durant els FP3 un registre de 1’45.429.

L’acció en pista començava amb els pilots rodant sobre pneumàtics de sec, però només uns segons després començava a ploure de nou, el que obligava a tots a tornar a muntar pneumàtics d’aigua en el moment en que Antonelli tenia la que ja era la seva tercera caiguda del cap de setmana i vintena de la temporada. Com a part de l’impredictible de la meteorologia, minuts més tard deixava de ploure i tornava a aparèixer el sol.

Després d’aquests primers moments de confusió, Martín liderava la taula de temps amb un registre de 1’46.311, per davant de Bagnaia i Locatelli. Moments més tard els primers pilots amb pneumàtics de sec tornaven a sortir a pista. El primer referent seria Philipp Oettl, que rodava en 1’42.666 per situar-se primer a 20 minuts del final. Llavors es produïa la caiguda d’Albert Arenas al revolt 11. Per sorpresa de tots, Antonelli, que havia tornat a pista després de la seva primerenca caiguda, tenia problemes mecànics en la seva muntura. Bulega era primer en aquell moement, amb 1’40.670, però Oettl insistiria amb 1’40.307. Bulega patia una caiguda en el revolt 12 per evitar un mal major després d’una crítica sortida de pista. La següent referència seria Quartararo amb 1’39.564, però McPhee desplaçava al gal amb 1’39.159.

En els minuts següents Juanfran Guevara (RBA Racing Team) sortia volant de la seva moto al revolt 11, alhora que Binder se situava primer amb un temps de 1’39.087. Segons després apareixia la bandera vermella per evacuar Guevara. El pit lane tornava a obrir-se minuts després amb tot just quatre minuts per a la conclusió de la sessió i Locatelli queia al revolt 4; Canet queia uns moments després i el mateix li passaria a Hiroki Ono (Honda Team Àsia).

En els últims moments, el millor temps passava per mans de Bulega, encara que era Brad Binder qui es feia amb el definitiu 1’37.696, seguit per Quartararo i Bulega.