El pilot argentí d’Honda va forçar per pressionar Walkner en la lluita per la victòria, tot i que no va obtenir premi.


Kevin Benavides es va alçar amb la victòria de l’última etapa del Dakar 2018. El pilot de Salta, Argentina, havia de prémer, guanyar l’etapa i esperar que una fallada del líder Matthias Walkner li donés alguna opció per retallar els més de 20 minuts que separaven a ambdós pilots.

Benavides va complir amb la seva part i va fer una etapa impecable, completada en menys d’una hora i mitja, 54 segons més ràpid que el segon classificat de l’etapa 14, Toby Price. No li va servir de massa, ja que Walkner, qui s’ho va prendre amb calma per assegurar el títol, només va cedir 5 minuts respecte a Kevin, proclamant-se així campió de la present edició del Dakar. Benavides ha estat segon a 16 minuts de l’austríac, i finalment Price va  tercer a la general. Completava el podi de l’etapa el francès Antoine Meo, a dos minuts 49 segons de Benavides.

Per part dels espanyols, Dani Oliveras va ser quart en l’etapa, completant així la seva gran Dakar finalitzant novè a la general. Oriol Mena va ser sisè certificant així la seva condició de rookie de l’any i Gerard Farrés, que va acabar setè en l’última etapa, acabo entrant al Top-5 del Dakar, després del podi aconseguit en l’edició passada. Es va quedar a mitja hora del podi, i a una hora del líder de la prova.

Laia Sanz va acabar onzena l’etapa i va aconseguir així la dotzena posició a la general, el seu segon millor resultat en les vuit edicions en què ha participat. La catalana ha acabat tots els Dakars en què ha participat.

Així doncs, KTM es torna a alçar amb la victòria per sobre del seu principal competidor, Honda. És la dissetena vegada consecutiva que passa.