Lorenzo Baldassarri ha guanyat una cursa en la que ha estat el líder durant pràcticament tota la cursa però ha patit en les darreres voltes degut als atacs d’un Thomas Luthi que ha remuntat des de la setena posició de sortida fins la segona. Completa el podi el Poleman Marcel Schrötter.

Amb el cel ja completament enfosquit, la categoria intermèdia del mundial de motociclisme va començar l’era dels 750cc i Xavi Vierge es va posar líder en la sortida, seguit d’un Lorenzo Baldassarri que també va superar el Poleman Marcel Schrötter. Tres pilots van quedar fora al primer revolt, es tractava de Jorge Navarro, Iker Lecuona i Nicolo Bulega. Marco Bezzecchi també va caure en el primer gir.

Baldassarri es va posar primer en la segona volta, i el grup es començava a definir amb 9 pilots. En aquesta primer a fase es van produir dos caigudes més, per part de Tetsuta Nagashima i Jake Dixon. Poc a poc, Baldassarri obria un forat de més de mig segon amb Schrötter, que s’havia posat segon. De fet, Vierge va perdre moltes posicions, aparentment amb algun problema, fins arribar a la novena posició.

Baldassarri i Schrötter estaven consolidats en les dues primeres posiciones, però per darrere estaven arribant Remy Gardner i un Thomas Luthi que venia remuntant. Per la seva banda, Augusto Fernández també havia guanyat moltes places i ja era cinquè. El suís del Dynavolt va arribar a les posicions de podi en superar Gardner i estava prop del seu company d’equip.

Efectivament, Luthi no va a tardar a posar-se segon i rodava més ràpid que Baldassarri, tot i que tenia por temps per atrapar l’italià. Arribada l’última volta, Luthi ja estava amenaçant la posició del líder, mentre que Gardner va superar Schrötter per la tercera posició.

Finalment Luthi ho va intentar fins el final y va estar a punt de guanyar en la recta, però Baldassarri es va endur la victòria per 26 mil·lèsimes. Darrere d’ells, Schrötter sí que va superar Gardner a la recta i li va prendre l’última posició del podi.

Així, Baldassarri aconsegueix la seva tercera victòria al mundial i és líder per primer cop. Luthi puja al podi i es postula com a candidat al títol en el seu retorn a Moto2. Schrötter aconsegueix el seu segon podi. Completen el Top 10 Gardner, Fernández, Sam Lowes, Álex Márquez, Luca Marini, Enea Bastianini i Vierge. Ha estat una cursa en la qual alguns dels pilots que s’esperava que estarien al capdavant, com Binder (12è), Marini o Màrquez; no han estat a l’alçada. A més, ha estat un domini absolut de les Kalex, que monopolitzen el Top 10.

El mundial continuarà el proper 31 de març a l’Autòdrom de Termas de Rio Hondo, seu del Gran Premi d’Argentina.