Arón Canet ha aconseguit saldar el deute que tenia amb el Circuit de les Amèriques i s’ha emportat la victòria per davant de Jaume Masià, nou líder del mundial, i d’Andrea Migno en una cursa en grup però no tan frenètica com ens té acostumats aquesta categoria.

En la sortida, Raúl Fernández es va posar al capdavant en superar Niccolò Antonelli. El primer gir es va completar, sorprenentment, sense cap incident. Antonelli, però, s’havia tornat a posar primer, seguit d’un Gabriel Rodrigo que també va superar Fernández. L’espanyol Alonso López va guanyar quatre posicions i es va posar cinquè, lluitant amb Darryn Binder per la quarta. Can Öncu va ser, en la volta 2, el primer pilot a caure.

El grup capdavanter que es va formar en la primera fase era considerablement nombrós, però no estava tan compactat com ho estava a Argentina i les posicions no variaven amb tanta freqüència. Tatsuki Suzuki i Darryn Binder no van tardar a unir-se a la lluita pel triomf, amb Arón Canet també en posicions properes al liderat. El grup era de 19 pilots.

Va ser Suzuki el primer pilot que va aconseguir obrir distància. Canet ho va veure i no va tardar a posar-se segon i enganxar-se al japonès. Els dos van obrir un marge de més d’un segon sobre Binder i semblava que es consolidaven com a únics candidats a la victòria. No obstant això, Andrea Migno es va posar tercer i va apropar-se al duo capdavanter.

A la volta 11, dos pilots del grup destacat, Jakub Kornfeil i Romano Fenati, van caure quan l’italià va anar a terra i el txec no va poder evitar la seva moto. També va caure el líder del mundial, Kaito Toba, que rodava en posicions força endarrerides. El següent a caure va ser el líder Suzuki, situació que deixava Migno al capdavant, amb Canet completament enganxat i López i Rodrigo a prop dels dos líders.

Arribat el final de la cursa, diversos pilots s’havien reagrupat. Canet es va posar primer, però havia fins a 9 pilots en la lluita. En l’última volta, els que perseguien Canet es van barallar i li van regalar la victòria. Entre tots es van tocar més d’un cop i finalment va ser Jaume Masià, que va fer una cursa de menys a més, qui es va endur la segona plaça. Migno es va emportar el tercer lloc en un doblet del Bester Capital Dubai. Rodrigo i Antonelli queden a les portes del podi en actuacions positives per ambdós pilots. Completen el Top 10 Tony Arbolino, Fernández, López, Celestino Vietti i Dennis Foggia.

Aquests resultats deixen un empat entre Canet i Masià en la general, tots dos amb 45 punts. No obstant, la 2ª posició del del Bester Capital Dubai a Argentina contra la 3ª del del Max Racing Team li donen el liderat del mundial al primer. Els segueixen, també empatats, Lorenzo Dalla Porta (13è avui) i Antonelli; amb 32 punts cadascun. Toba és cinquè amb 31 punts.

La propera ronda marcarà l’arribada del mundial de Motociclisme a Europa. Serà el GP d’Espanya, a Jerez, que es diputarà el dia 5 de maig.