La primera Competició del Campionat d’Europa de Kàrting de la FIA – OK & Junior s’ha beneficiat del clima sec i calorós a Angerville. Les actuacions van ser molt properes entre els contendents i la victòria va ser la més consistent en el front de la Competència. Al final, Tuuka taponin (FI) va guanyar el Grand Prix Junior i Dexter Patterson (GBR) va guanyar una carrera OK exemplar.

Després d’un dia ple d’aventures dissabte, les últimes eliminatòries classificatòries disputades el diumenge al matí van decidir la jerarquia i van determinar els 34 finalistes en cada categoria. No obstant això, diversos Junior Drivers prominents van caure durant aquesta última fase, mentre que la matinada va ser més tranquil·la per als seus majors.

Junior: la revelació de taponin

Tuuka taponin (FI – Redspeed / Iame / Vega) va ser un gran èxit amb l’Equip Kohtala Sports. Va prendre la davantera després dels Qualificats Qualificatius contra James Wharton (AUS – FA Kart / Vortex / Vega), mentre que Tymoteusz Kucharczyk (POL – Parolin / TM Racing / Vega) va tornar al 3er lloc després de la seva 13a vegada en la Classificació. Wharton es va veure atrapat en un enfrontament amb el poleman Maceo Capietto (FRA – KR / Iame / Vega) i es va retirar immediatament després de l’inici de la final. Taponin va escapar davant Kucharczyk i Ugo Ugochukwu (EUA – FA Kart / Vortex / LeCont). Aquest últim va ser atacat pels seus companys Thomas Tingues Brinke (NLD – FA Kart / Vortex / LeCont) i Conrad Laursen (DNK – FA Kart / Vortex / LeCont), i després Josep Maria Marti Sobrepera (ESP – Tony Kart / Vortex / LeCont) . Començant el 11è després d’un retir en l’últim Heat, Jamie Day (ARE – Exprit / Vortex / Vega) va començar una forta recuperació que el va portar al 3er lloc. Taponin va guanyar 6 ” per davant de Ten Brinke, amb Sobrepera i Ugochukwu completant els cinc primers.

Classificació provisional del Campionat d’Europa de Kàrting de la FIA – Júnior després de la primera competició a Angerville:

1- Tuuka taponin – 35 punts
2- Thomas Tingues Brinke – 25 punts
3- Ugo Ugochukwu – 18 punts
4- Tymoteusz Kucharczyk – 18 punts
5- Jamie Day – 16 punts

Patterson marca el seu territori a OK

Amb el segon temps més ràpid de pràctica de classificació, el pilot de l’equip de Sauber Karting Dexter Patterson (GBR – KR / Iame / LeCont) va ser llavors extremadament dominant. No es va arriscar en acabar 4t en el seu últim partit, tot i saber que era el líder en la categoria OK. Va començar la Final a la pole position i va mantenir el seu avantatge en les 26 voltes. Juho Valtanen (FI – Redspeed / Iame / LeCont) va recuperar la seva segona posició després d’un començament més difícil des de la línia exterior i va intentar reduir la bretxa, però va ser en va. Va creuar la línia de meta set dècimes per darrere de Patterson, mentre que Gabriele Mini ‘(ITA – Parolin / TM Racing / LeCont) va marcar la volta més ràpida i va arribar a tres dècimes. El trio principal era el mateix que en els Heats. Taylor Barnard (GBR – KR / Iame / LeCont) va arribar a 4rt lloc contra Dilano Van t’Hoff (NLD – Exprit / TM Racing / LeCont). Kas Haverkort (NLD – CRG / TM Racing / LeCont) i Lorenzo Travisanutto (ITA – KR / Iame / LeCont) van guanyar diversos llocs, acabant 6è i 7è respectivament, el que els va permetre mantenir-se en contacte en la classificació del Campionat.

Classificació provisional del Campionat d’Europa de Kàrting de la FIA – OK després de la primera competició a Angerville:

1- Dexter Patterson – 35 punts
2- Juho Valtanen – 29 punts
3- Gabriele Mini ‘- 24 punts
4- Taylor Barnard – 19 punts
5- Dilano Van t’Hoff – 18 punts

La propera competició del Campionat d’Europa de Kàrting FIA – OK & Junior es durà a terme del 17 al 19 de maig a Bèlgica al circuit de Genk.