El mallorquí ha aconseguit pujar-se al primer calaix del podi per primera vegada en la categoria de Moto 2. Brad Binder i Luca Marini han completat el podi en una cursa marcada per les caigudes i l’incident entre Álex Márquez i Lorenzo Baldassarri.

S’apaga el semàfor i brutal sortida de Brad Binder i Xavi Vierge. El poleman, Remy Gardner, sortia en la seva persecució, situant-se en tercera plaça. Durant l’últim sector, Gardner ha comès un error que ha permès a Álex Márquez prendre avantatge sobre ell. El pilot australià no s’ha donat per vençut, i ha estat lluitant en situació de podi durant molts moments de la cursa. Desgraciadament, mancant 14 voltes, Gardner ha anat caigut. Ha estat un dels onze pilots que no han pogut finalitzar la proba després de besar l’asfalt.

De la mateixa manera que ha passat a Moto 3, l’última meitat de la cursa ha estat plagada de caigudes. La combinació del desgast de pneumàtics i la falta de grip han resultat ser un còctel molotov. Pilots com Lowes, Gardner, Navarro, Lecuona, Martín, i Vierge han anat a terra.

Sam Lowes, que ha estat fort durant tots els cronometrats, ha acabat també involucrat en el fatal desenllaç. Cop dur també per a Jorge Martín, campió del món de Moto 3 de la temporada passada. El pilot de San Sebastián de los Reyes ha sofert una caiguda molt dura a la zona de dretes quan es trobava en cinquena plaça. El pilot madrileny estava fent la millor cursa de l’any i ha hagut de marxar de la pista en camilla. Caiguda dura també de Xavi Vierge, que ha quedat enmig de la pista i ha provocat la caiguda d‘Enea Bastianini. Per sort, tots els pilots es troben en bon estat.

La victòria d’Augusto Fernández, que arribava poc després de la caiguda d’Álex Márquez, ha estat fruit de la tremenda remuntada del pilot mallorquí, que sortia 13. La caiguda ha causat un enfrontament entre Márquez i Baldassarri. L’italià, només arribar a box, ha visitat el box de l’Estrella Galícia 0’0 per a disculpar-se amb el de Cervera.

El 0 de Márquez ha permès a Thomas Lüthi fer un pas en la lluita pel mundial. El suís ha aconseguit un avantatge de 6 punts sobre el català. El 73 haurà de quedar per davant de Lüthi a Alemanya si vol recuperar el lideratge. La diferència és mínima i queda molt campionat per davant.