Ahir l’organització del Campionat de Formula 4 d’Espanya va publicar el calendari provisional de la propera temporada, que en principi començarà el proper mes d’abril al Circuit de Navarra.

El calendari provisional que va penjar ahir la organització del campionat als seus comptes oficials de Facebook i Instagram, a la espera de l’aprovació dels òrgans de govern de la Real Federació d’Automovilisme i de la FIA, conté bastantes novetats respecte al d’aquest any. La principal, si es confirma, serà la substitució de la prova del circuit del Jarama per València.

El campionat avança el seu inici al mes d’abril i començarà més aviat que mai el 2019. La primera ronda, a més, canvia de seu i es trasllada de nou al Circuit de Los Arcos de Navarra. El modern traçat navarrés, inaugurat el 2010, ja va ser escenari de la cita inicial del campionat el 2016 i tornarà a ser-ho entre el 5 i el 7 d’abril de 2019.

Després d’un mes i mig de descans, la segona cita de la temporada serà al Motorland d’Aragó a finals de maig (24-26). Un mes més tard (21-23 de juny) es correrà per primera vegada al Circuit de Xest, que fins ara mai havia format part del calendari de la Formula 4. Després de l’aturada estival, arribarà la ronda 4 a Jerez (13-15 de setembre).

L’única ronda del campionat que es disputarà fora del territori de l’Estat espanyol serà a l’Autórdromo Internacional do Algarve. El traçat portuguès de Portimao acollirà la cinquena ronda entre el 25 i el 27 d’octubre i si no hi ha novetats repetirà el 2019 com a única prova fora d’Espanya.

El campionat en principi acabarà al novembre (8-10) al Circuit de Barcelona-Catalunya. Tot i així, la organització encara no tanca la porta a introduir una setena ronda en un altre circuit si fructifiquen les negociacions amb els interessats.