Niccolò Antonelli ha marcat el millor registre en les dues sessions d’entrenaments lliures de Moto3 per al Gran Premi del Japó. L’italià juntament amb Miguel Oliveira han dominat els entrenaments d’avui divendres.

En la primera sessió d’entrenaments lliures, Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) començava liderant quan Alessandro Tonucci (Outox Reset Drink Team) patia una caiguda sense conseqüències.

També mencionar la important caiguda de Enea Bastianini (Gresini Racing Team Moto3) al revolt 9 a falta d’un quart d’hora de la sessió. Per sort l’italià no ha pres mal. Caiguda també per part de Hiroki Ono (Leopard Racing) en el mateix revolt a final de sessió.

Oliveira ha liderat tota la sessió, però ha estat Niccolò Antonelli (Ongetta-Rivacold) qui en els darrers instants ha aconseguit millorar el seu temps per acabar com el més ràpid dels FP1.

La segona sessió d’entrenaments lliures ha començat amb un ensurt per part de Jorge Martin (Mapfre Team Mahindra), també ensurt per Romano Fenati (Sky Racing Team VR46) i caiguda per part d’Alexis Masbou (Saxoprint RTG)al revolt 10. Mentrestant Niccolò Antonelli liderava la sessió.

El trànsit ha afectat a molts pilots i ha perjudicat molt en un traçat com el de Motegi. Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) es sortia de pista en ser empès per Remy Gardner (CIP) al revolt 6. Qui menys sort tenia era el company de Binder, Karel Hanika qui patia una caiguda al revolt 9.

Més caigudes també per part de Philipp Oettl (Schedl GP Racing) al revolt 5. Al alemany li ha passat la moto per sobre però ha pogut sortir correctament. Francesco Bagnaia (Mapfre Team Mahindra) també anava a caure però ha salvat l’inevitable amb estil.

Finalment, Niccolò Antonelli ha aconseguit el millor temps per davant de Miguel Oliveira i Enea Bastianini.