Liberty Media ha decidit prescindir d’un dels elements més tradicionals de les graelles de Fórmula 1 durant les últimes dècades. Les noies de la graella de F1 desapareixeran des d’aquest 2018 i deixaran de fer d’hostesses abans i després dels Grans Premis. Aquesta és una mesura portada a terme pels nous propietaris de la F1, en ser un concepte fora de les idees socials de l’actualitat.


Els aficionats de la Formula 1 no tornaran a veure les models que posaven a les graelles de cada Gran Premi durant les últimes dècades. Un element tradicional des dels anys més antics de la competició serà eliminat a partir d’aquest 2018, tal com ha anunciat avui la Formula 1 des del seu portal oficial.

Segons els nous propietaris de la categoria, “si bé la pràctica d’utlitzar noies a les graelles ha estat un element bàsic dels Grans Premis de Formula 1 durant dècades, creiem que aquesta costum no concorda amb els valors de la nostra marca i clarament està en desacord amb les normes socials d’avui dia. No creiem que aquesta pràctica sigui apropiada o rellevant per a la Formula 1 i els seus aficionats, antics i nous, en tot el món”, han conclòs.

Així doncs, de forma clara i contundent s’eliminarà el gran negoci que hi havia darrere de les hostesses de la Fórmula 1. Models, estudiants i noies joves a la recerca d’un treball puntual, col·laboraven amb agències durant els caps de setmana de curses per fer la funció de ‘grid grils’. Un concepte antic que s’aplicava a la majoria de categories del ‘motorsport’, amb la seva presència aguantant un cartell amb el dorsal del pilot o subjectant un para-sol.

Fa mesos, l’organització d’alguns Grans Premis van optar per posar nois en lloc de noies, o fins i tot barrejar els dos sexes, però aquesta mesura no ha estat suficient per als nous propietaris de la F1. Aquesta polèmica pràctica a l’actualitat, s’allunya del missatge social que s’intenta difondre avui en dia, i després de la polèmica que ha ressonat en altres esports, la F1 ha volgut desfer-se d’aquesta històrica tradició.

Qui no s’ha manifestat al respecte d’aquesta situació ha estat els propietaris de MotoGP, que excepte anunci d’última hora, aquesta temporada encara seguiran mantenint les noies de graella. En el cas del motociclisme, la funció d’aquestes noies es limita a subjectar un para-sol a cada pilot de la graella de sortida a cada Gran Premi. També un concepte tradicional al món del motociclisme, del qual s’espera una resposta semblant a la Formula 1, després de l’anunci que han emès avui des de la categoria reina de l’automobilisme.

Així doncs, una novetat més que s’aplicarà des de la inauguració de la temporada a Melbourne del 23 al 25 de març, on es començarà a visualitzar aquesta renovada i actualitzada Formula 1 que intenta atraure més públic amb grans idees progressistes que eren molt necessàries des de fa anys en aquest esport.