La novetat de l’Halo ha creat una polèmica en què pràcticament tothom ha dit la seva sobre la nova mesura de seguretat. Fernando Alonso s’ha mostrar molt taxatiu a l’hora d’avaluar aquest tema i ha assegurat que “no hauria d’haver-hi debat en una mesura de seguretat que serveix per protegir el cockpit dels pilots”. Les paraules de l’asturià arriben després de les del Cap de Mercedes, Toto Wolff, qui va dir que treuria l’Halo del Mercedes si li donessin “una motoserra”. Alonso ha reconegut també que l’estètica ara per ara no és la millor, però que “està segur que en el futur tant la categoria com els equips trobaran la forma de millorar aquesta qüestió”.

Per la seva banda, Sebastian Vettel també va mostrar la seva tolerància envers l’Halo. “Durant la configuració del seient va estar bé. Pensava que seria més molest del que realment ho és. Així que estic desitjant provar-lo ja en pista i estic segur que al final tots ens acostumarem a ell”.

En una columna publicada a la web oficial de Red Bull, Daniel Ricciardo va suggerir que l’arribada de l’Halo no és tan dramàtica com altres canvis estètics que s’han produït al llarg de la història de la F1. Va posar com exemple el canvi als alerons posterior més petits i elevats l’any 2009.

“Crec que estarà tot bé. No em malinterpreteu. No m’agrada gaire com llueix, però crec que estarà bé i que tindrem ràpidament altres coses de les que parlar, sobretot quan comenci la competició”. El pilot australià va seguir explicant: “Recordeu el 2009, l’any en què Brawn va guanyar el títol i els monoplaces eren realment diferents als de l’any anterior amb els alerons posteriors petits, casi com els de F3. La gent n s’ho podia creure quan ho van veure per primer cop i van parlar molt sobre el tema al principi, però després tots ens vam acostumar i vam passar pàgina”. Ricciardo, finalment ha sentenciat: “Allò va ser molt més dramàtic que l’Halo”.