Després dels múltiples problemes de motor que el subministrador francès va patir a finals de 2017 i el reglament tècnic que s’introduirà aquest any, que limitarà el nombre de components del motor utilitzables sense penalització de quatre a tres; Renault ha decidit enfocar, de moment, el desenvolupament del motor cap a la fiabilitat més que cap a la potència.

“Si arribes a la primera cursa amb problemes de fiabilitat, no és només aquesta cursa, comences a posar en un compromís tota la temporada. És una cosa que no et pots permetre.” Ha declarat Cyril Abiteboul, director de Renault F1 en una entrevista exclusiva a Motorsport.com. “La clau és establir les bases adequades, tenir un bon programa i dissenyar un pla per a la temporada. Cal intentar, sobretot, sincronitzar el desenvolupament a la fàbrica amb la introducció de nous motors perquè estem molt limitats.”

“Com menys motors hagi, més rígid has de ser pel que fa a millorar el rendiment. Així que el focus se centrarà en la fiabilitat.” Afegia Abiteboul, el motor del qual serà utilitzat en 2018 per McLaren, Red Bull i el propi Renault Sport. “Francament crec que ho hem fet el millor que podíem. La direcció del projecte, el caràcter i la disciplina han estat excepcionals. Però, com he dit, quan estiguem en pista haurem de assegurar bastants coses i aquest és el pla per a la primera setmana de tests. En aquesta primera setmana no mirarem als temps de volta perquè tot estarà rebaixat per motius obvis, però en la segona setmana volem córrer mostrant tot el potencial.”

“El nostre objectiu és començar a Melbourne amb més o menys el mateix rendiment amb el qual vam acabar a Abu Dhabi,” Va dir Abiteboul, reconeixent que no hi haurà una gran millora de potència respecte a 2017 en les primeres curses a causa del treball en la fiabilitat. “Que és una bona base de la qual partir. A partir d’aquí volem que sigui molt més fiable, i volem fer-ho de manera que puguem treure potència de manera sostenible i consistent; sense haver de reduir per problemes de temperatura o fiabilitat. Aquesta aquesta la base. Clarament,” Va concloure el directiu francès. “La segona unitat de potència estarà un pas per sobre, i la tercera un pas més.”