Fernando Alonso ha declarat després de la classificació per a les 24 Hores de Daytona. Malgrat haver classificat en 13è lloc, lluny dels líders, l’asturià assegura que aquest resultat entrava dins del que s’esperava, que han pogut batre rivals directes i que encara hi ha marge de millora de cara a la cursa.


Fernando Alonso, un dels majors atractius d’aquesta edició de les 24 Hores de Daytona, especialment per a l’afició europea, no disposa d’un vehicle prou competitiu per lluitar per la victòria. Tot i això, el bicampió mundial de F1 assegura no estar decebut després de classificar en tretzè lloc i afirma estar content per l’aprenentatge i el rendiment.

“Vaig saber abans de venir aquí que el cotxe que teníem no era el més ràpid,” comenta el d’Oviedo respecte a la falta de competitivitat del seu prototip. “Però al mateix temps és una carrera prou llarga per recuperar la falta de rendiment que puguis tenir. Estem en un equip amb dos Rookies al cotxe, Lando i jo, hi ha molt a aprendre, així que és bo no tenir la pressió per ser ultra competitius i ràpids.”

“Així que en certa manera és una experiència i una carrera per aprendre,” ha afegit l’actual pilot de McLaren Renault. “És també preparació, com he dit abans, si algun dia vull disputar les 24 Hores de Le Mans he de respectar aquesta carrera. Necessito respectar aquesta carrera i saber que hi ha molta gent amb més experiència i més ben preparats que jo. De manera que vull estar tan preparat com ells i tenir l’experiència, i crec que aquest cap de setmana és l’oportunitat perfecta.”

“Al mateix temps, alguns dels millors pilots de la graella i els millors en prototips i LMP2 l’anys passat estan per darrere de nosaltres. Ha estat una sorpresa ser ràpids en la nostra primera classificació en prototips, motiu pel qual estic bastant content.”

“Però estic content, hem estat el primer dels Ligier amb un bon marge,” ha conclòs Alonso, que ha superat a l’altre Ligier, el de Bruno Senna, per 1.2 segons. “Tenim bons pilots en l’equip. Bruno Senna és el campió del món en LMP2, està en l’altre cotxe i ens hem sentit competitius i aconseguit el màxim.”