Sebastien Ogier s’ha fet un lloc al mig el caos i surt reforçat com a sòlid líder del Ral·li Montecarlo al final de les dues primeres especials. El francès, té uns còmodes 17 segons sobre Andreas Mikkelsen i 25 sobre Dani Sordo. El tercer Hyundai de Thierry Neuville ha estat el gran perjudicat d’aquesta boja nit a Montecarlo.


El campió ha tornat a fer de les seves i ha tornat a demostrar l’enorme potencial que té per revalidar any rere any el títol des de 2014. Sebastien Ogier ha dominat aquesta nit un inici de Ral·li Montecarlo caòtic, en què ha passat de tot, i el més beneficiat ha estat, de nou, el campió.

Sebastien Ogier ha aconseguit marcar el millor temps en les dues primeres especials del ral·li, que s’han disputat aquesta nit amb un total de poc més de 60km de recorregut entre les dues. En el primer tram, entre Thoard i Sisteron, ha complicat la vida a tots els favorits. Ogier i Tänak han patit una virolla, Sordo i Meeke patien més contratemps, Evans una punxada i la pitjor part se l’emportava el belga de Hyundai, Thierry Neuville. Tot, especialment, a causa d’un delicat tram de l’especial al Col de Font-Belle que s’havien format algunes plaques de gel.

Neuville ha perdut fins a més de quatre minuts després d’estavellar-se contra un llaüt de neu, i encallat ha estat difícil de treure el Hyundai. Això fa que el belga perdi tota opció a guanyar aquest Ral·li Montecarlo excepte hecatombe, però tot i així, segueix en pista i lluitant pels millors temps, evidenciant-se en la segona especial on a acabat segon.

Ogier ha completat els dos trams de la millor manera possible, i la més ràpida. Al final del primer dia li treu 17 segons als dos Hyundai d’Andreas Mikkelsen i Dani Sordo. L’espanyol ha pogut remuntar després dels problemes inicials a la primera especial, i a la segona ha avançat al Toyota de Esapekka Lappi, que tanca el dia quart a 37 segons del capdavant.

El Top 5 l’ha completat el segon Toyota d’Ott Tänak, molt competitiu però amb una virolla a l’esquena que li ha fet perdre molt de temps a la general. Al darrere, Craig Breen i Jari-Matti Latvala són els dos últims pilots que es mantenen per sota de la barrera del minut de diferència amb Ogier, tenint opcions encara de lluitar per les primeres posicions durant la resta de prova.

Les deu primeres posicions les ha completat Bryan Bouffier en vuitè lloc, seguit per un discret Kris Meeke que ha patit també una sortida de pista, i Eric Camilli com el millor WRC2, amb el Ford Fiesta R5.

Demà els pilots s’enfrontaran al primer dia complet del Ral·li Montecarlo i les previsions meteorològiques són bastant dolentes. Els pilots s’enfrontaran a unes condicions extremes tant en l’ambient com a la pista, el que pot obrir escenaris emocionants amb molt moviment en la classificació general. Demà, es disputaran tres trams amb dues passades a cada un al matí i la tarda respectivament, sent la SS4 i la SS7 les més llargues del dia amb 30km entre Roussieux i Eygalayes.

Classificació general després de la SS2:

POS PILOT EQUIP COTXE DIST.
1 Sebastien Ogier M-Sport Ford WRT Ford 38m09.8s
2 Andreas Mikkelsen Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 17.3s
3 Dani Sordo Hyundai Shell Mobis WRT Hyundai 25.6s
4 Esapekka Lappi, Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 37.4s
5 Ott Tanak Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 42.4s
6 Craig Breen Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 52.3s
7 Jari-Matti Latvala Toyota Gazoo Racing WRT Toyota 55.4s
8 Bryan Bouffier M-Sport Ford WRT Ford 1m51.0s
9 Kris Meeke Citroen Total Abu Dhabi WRT Citroen 2m12.7s
10 Eric Camilli M-Sport Ford WRT Ford 2m42.2s