Havia de passar, malauradament. Estava essent una cursa gairebé perfecte per el cotxe número 23 del United Autosports, el qual a les 8 hores de cursa patia una punxada al pneumàtic posterior dret, fet que ha afectat a molts més pilots.

Durant la cursa, el somni de lluitar per la victòria per part de Fernando Alonso era possible. L’asturià ha conduït el Ligier durant les dues primeres hores i juntament amb un decent relleu de Phil Hanson i un posterior espectacular relleu de Lando Norris, el United Autosport #23 estava rodant en una estable cinquena posició.

Però en el segon relleu de Phil Hanson, el ritme de cursa ha baixat i la mala sort ha aparegut. Hanson veia com rodava en setena posició essent atrapat per el Jackie Chan DCR Jota #37 de Dani Juncadella, fins que ha punxat el pneumàtic posterior dret.

El britànic ha tornat a box a velocitat reduïda i ha hagut de canviar la tapa motor del seu Ligier, mentre Fernando Alonso es ficava al volant de nou. Finalment, Alonso tornava a pista a tres voltes del líder i en la onzena posició, fet que pot complicar molt les opcions del espanyol.

Tot i això, aquest no és un cas aïllat, durant la cursa d’avui s’han vist molts casos de punxades de pneumàtics que han afectat a equips com el Mazda Team Joest #55 i #77, els quals han petit punxades en dues ocasions.

També ha punxat pneumàtic equips que opten a la victòria com és el cas del equip Tequila Patron ESM #22 de Johannes Van Overbeek, Pipo Derani i Nicolas Lapierre.

No és una situació que només succeeixi als prototips, també els GT han punxat com és el cas del BMW Team RLL #25.

Recordin que poden seguir en directe la cursa a FormulaRapida.net:

DIRECTO: 24 horas de Daytona 2018