Fernando Alonso ha reconegut la gran actuació del seu jove company Lando Norris a les 24 Hores de Daytona. L’asturià assegura que tothom qui no el conegués ha d’haver quedat impressionat pel seu ritme.


El cotxe nº. 23 de United Autosports va tenir unes 24 Hores de Daytona molt dures. Després de superar un contratemps mecànic, el cotxe de Fernando Alonso, Phil Hanson i Lando Norris va perdre tota possibilitat d’obtenir un bon resultat en veure’s obligat a realitzar una parada de 40 minuts forçada per un problema de frens. El Ligier nº. 23 va acabar retirant-se de la cursa en les últimes hores.

Malgrat tot, el ritme del cotxe en els moments en què van poder rodar sense problemes va ser bo. Hanson va mostrar un rendiment acceptable i Alonso va mostrar una adaptabilitat a un tipus de curses pràcticament desconegudes per a ell que impressiona però no sorprèn.

Però qui va sorprendre a propis i estranys va ser l’altre pilot del cotxe, l’actual campió de la F3 europea, el britànic Norris, el membre del programa de joves pilots de McLaren. Norris, inexpert en resistència fins aquell moment, va ser capaç de marcar la millor volta en cursa d’entre els tres pilots del cotxe i, sobretot, va permetre a l’equip recuperar-se dels primers problemes amb una remuntada espectacular sota la pluja, en les primeres hores de la nit.

Aquesta actuació no va passar desapercebuda per al seu company, el bicampió de Fórmula 1, que no ha fet sinó elogiar el seu jove company després de la cursa.

“Sobre els meus companys, potser no és una sorpresa per a mi,” va comentar Alonso. “Però per a la gent que no coneixia Lando, els haurà sorprès. El que va fer va ser molt impressionant. El treball en equip, la preparació, la concentració.”

“Si et fixes en la nit,” afegia l’asturià. “Quan vam muntar els pneumàtics de pluja durant un stint, anàvem cinquens, a un minut del líder. Llavors vam tornar a slicks, encara en condicions humides, tot això amb Lando al volant, i estàvem a 27 segons.”

“Així que, fins i tot en condicions de mullat, en la seva primera cursa en un prototip, la seva primera vegada a Daytona, primer cop amb pneumàtics Continental, va recuperar 33 segons en unes vint voltes. I té 18 anys, així que impressiona molt.”