L’ABB Fórmula E ja ha posat en escena el que serà el monoplaça de la categoria a partir de la propera temporada, que s’iniciarà a finals d’any.


La FIA ha presentat de forma virtual el que serà la segona generació d’monoplaça que s’utilitzarà en l’ABB Fórmula E. El disseny és totalment contrari a l’actual, i es nota el treball dedicat a això. La presentació física serà al proper Saló de l’Automòbil de Ginebra, el 6 de març.

El més destacable és el nou disseny de l’aleró posterior i l’augment del propi difusor. L’ala posterior ara és una làmina de fibra de carboni que s’uneix amb el protector dels del darrere. Pel que fa al difusor, la seva ampliació hauria de beneficiar la càrrega aerodinàmica que genera el fons pla.

Un altre element que és notable és l’arribada del Halo. La FIA ha implementat de forma gradual el sistema de seguretat, i era d’esperar que aparegués la protecció per al pilot. A més, el frontal també segueix la línia d’atac de la FIA a diferència del morro elevat actual.

Pel que fa a les bateries, Williams Advanced Engineering deixa de subministrar-als equips. McLaren Applied Technologies és qui s’ha endut la licitació per aquest privilegi. Mentrestant, Spark Racing Technologies serà l’empresa encarregada de produir el xassís després de renovar l’acord.

S’espera que amb aquest monoplaça ja no hi hagi necessitat de passar pel pit-lane a canviar de cotxe. La potència màxima també es veu augmentada a 220 kWh en cursa -actualment són 180 kWh-, mentre que a classificació es permetran 250 kWh de potència.

Les marques que començaran el seu camí a final de temporada són conseqüència directa de l’evolució de la Fórmula E. L’energia elèctrica atreu molt les marques, en el que es perfila com el futur de l’automoció i, per tant, l’automobilisme. Mercedes, Audi, Jaguar i Porsche ja treballen amb equips de la graella per arribar el més preparats possible al que serà una renovació d’una categoria silenciosa, però molt sorollosa.