McLaren ha confirmat que Fernando Alonso tornarà a córrer les 500 Milles d’Indianapolis l’any vinent amb la seva escuderia. El pilot espanyol vol fer història i aconseguir una victòria que li permeti completar la seva Triple Corona.

L’edició 103 de la llegendària carrera de l’Indianapolis Motor Speedway tornarà a comptar amb Fernando Alonso com un dels principals reclams. Després d’un desastrós final de temporada a la Formula 1 ell i el seu equip van anunciar abans del Gran Premi del Brasil del passat cap de setmana que estaran a la graella de sortida de la Indy 500 el proper diumenge 26 de maig de 2019.

L’asturià, que deixarà la Formula 1 al final d’aquesta temporada, es va mostrar molt il·lusionat pel nou repte. “Fa temps que vaig deixar clara la meva intenció d’aconseguir la Triple Corona. Al 2017, vaig tenir una increïble experiència a Indianapolis i sentia dins el meu cor que havia de tornar. Estic content de tenir la oportunitat de fer-ho amb McLaren. Aquesta va ser sempre la meva primera opció”, va declarar Alonso.

Alonso manté un bon record de la seva primera i única participació al 2017 encara que no va poder acabar la carrera. Va abandonar quan rodava en novena posició, situat com a millor rookie, i es va quedar amb una espina clavada. “És una carreres difícil i ens haurem d’enfrontar amb els millors especialistes, el que serà un gran repte. Per això som pilots i per això competim”, afegia.

Les 500 Milles d’Indianapolis és la única victòria que li falta a Alonso per completar la seva particular Triple Corona. Va guanyar dos títols de Formula 1 amb Renault, al 2005 i el 2006, a més del Gran Premi de Mónaco de 2006, i a principis d’aquesta temporada es va fer amb el triomf a les 24 hores de Le Mans amb l’equip Toyota Gazoo Racing juntament amb Sébastien Buemi i Kazuki Nakajima.

L’equip de McLaren de la Indy 500 no comptarà el 2019 amb la col·laboració d’Andretti com el 2017 i correrà sota la marca ‘McLaren Racing’. Després de l’enfrontament de l’any passat amb Honda, és poc probable que el fabricant japonès sigui el proveïdor de motors de l’equip. L’opció de Chevrolet sembla ara mateix més viable per arribar a un acord. Tot dependrà de si finalment l’equip McLaren tornar a córrer la temporada completa de la Indy Car o només la Indy 500.

El CEO de McLaren, Jak Brown, no va voler desvetllar més detalls sobre aquesta qüestió: “Estem gaudint del nostre retorn al Brickyard i a aquesta increïble carrera. McLaren té una llarga i intensa relació amb les 500 Milles d’Indianapolis i tenim un assumpte pendent allà amb en Fernando. La Indy 500 no és un passeig, és un gran repte. Li tenim un gran respecte a la carrera i als nostres rivals. No volem fer-nos falses il·lusions, però som competidors amb en Fernando anem a per totes”.