L’equip Red Bull Junior ha nomenat a Juri Vips, en el seu comunicat de premsa previ a l’esdeveniment per al GP de Macau, com a pilot per aquest cap de setmana al costat de Dan Ticktum.

Les especulacions que Vips passaria a formar part de l’equip Red Bull Junior la temporada 2019 eren altes després del Campionat Europeu de Fórmula 3 2018 de la FIA. Si bé no s’ha anunciat directament, Vips ha estat nomenat en el comunicat de Red Bull del GP de Macau.

L’estonià va mostrar signes sòlids durant la seva campanya de rookie a la F3 Europea, on va finalitzar quart en la classificació general amb 284 punts, incloent quatre victòries i quatre podis, mentre que va ser segon en el campionat de rookies.

Abans de la seva campanya a la F3, Vips havia guanyat el campionat ADAC F4 amb Prema el 2017. El jove de 18 anys farà el seu debut al GP de Macau amb Motopark i els colors de Red Bull juntament amb el campió Ticktum, conduint els cotxes #3 i #1 respectivament.

“En certa manera, m’estic tornant una mica cec ja que mai havia estat allà abans“, va dir Vips. “Però m’estic assegurant d’estar ben preparat, veient els vídeos, practicant al simulador, aprenent tot el que pugui abans d’arribar.”

“No hi ha res millor que tenir un company d’equip ràpid. Amb la victòria de Dan l’any passat i l’experiència de l’equip a Macau, hauria de tenir tot el que necessito. Certament tinc un bon pressentiment sobre això. “

“M’agraden els circuits de carrer, Pau va ser genial. No tant els resultats ni la classificació ja que van ser una mica desordenats, però certament vaig sortir amb una sensació molt bona. Crec que la pista em va bé i crec que Macau també ho farà. Crec que tot és possible”.

El guanyador del GP de Macau de 2017, Ticktum, va afegir: “Per descomptat, es podria dir que em pressionen perquè sóc el guanyador que torna, però no ho veig així. M’estic apropant amb una ment tranquil·la”.

“Sé el que puc esperar, és el meu tercer any i sé que només has de abordar-lo amb el pla per trencar peça per peça. Si t’apresses, és probable que facis alguna cosa ximple. L’any passat va ser tot un desastre fins a la carrera final, les coses van anar en contra nostre tot el camí.”

“Però sé que mai et rendeixes, segueix donant-ho tot cada vegada que pugis al cotxe. Al final, va tornar a nosaltres i així és a Macau, pot donar la volta tan ràpid, mai renunciar-hi”.

Per ara, Vips competirà amb els colors de Red Bull al GP de Macau amb Ticktum, però encara està per veure si és el començament d’una nova associació, ja que Red Bull encara no ha revelat oficialment la seva alineació per a la temporada 2019.

D’altra banda, la llista de participants del GP de Macau també es completa amb l’equip japonès B-MAX Racing Team que anuncia a Yuhi Sekiguchi, Alex Palou i Dragon com els seus tres pilots entre els 28 que participaran en la cursa d’aquest cap de setmana.