Alex Márquez ha aconseguit el títol de campió del món de Moto2, el primer amb motor Triumph, després de quedar segon a un GP de Malàisia guanyat per Brad Binder.

Brad Binder va pujar de la tercera fins la primera plaça en la sortida. Alex Márquez va caure a la segona plaça i Tetsuta Nagashima a la tercera mentre Xavi Vierge s’ubicava quart, per davant del segon del mundial Thomas Luthi. Per darrere, Bo Bendsneyder va caure a l’últim revolt. Poc després també va caure Fabio Di Giannantonio, que rodava setè.

El seu rival per ser el rookie de l’any, Enea Bastianini, va caure al segon gir. Aquesta situació afavoria un Jorge Martín que s’havia apropat als dos italians en les curses recents. El madrileny, però, també va caure a les primeres voltes. Luthi va superar Vierge per posar-se quart. Binder, per la seva banda, es va anar llarg i va caure fins la tercera plaça, però va superar Nagashima ràpidament. Márquez va passar a liderar.

Binder va recuperar el liderat amb una maniobra al límit i Nagashima i Luthi van arribar a la posició de Márquez. El suís es va mantenir a poc més de mig segon mentre que el japonès es va quedar endarrerit i Vierge i Iker Lecuona amenaçaven la seva posició. Per darrere, Marco Bezzecchi va caure mentre rodava en posicions de punts. També va anar a terra Sam Lowes en tocar-se amb Remy Gardner.

Jorge Navarro va arribar al grup que lluitava pel quart lloc i va superar Lecuona i Nagashima.. Al capdavant, la distància entre els tres primers es va reduir. No obstant, res no va canviar i Binder es va fer amb la segona victòria consecutiva i la quarta de la temporada.

No obstant, va ser un triomf insuficient, ja que la segona posició de Márquez va fer que el català es proclamés campió del món de Moto2, el primer de l’era Triumph. El #73 ha sigut el millor pilot de la temporada, ha deixat enrere el patiment dels darrers anys i ha mostrat un rendiment inigualable. Tal com va fer Tito Rabat l’any 2015, Márquez tindrà l’oportunitat de defensar el seu títol l’any vinent ja que es mantindrà a la categoria intermèdia.