En una cursa en grup, disputada i accidentada, Dalla Porta ha aconseguit a Sepang la seva tercera victòria consecutiva per davant d’uns excel·lents García i Masià.

A la volta d’instal·lació, a 10 minuts de l’inici de la cursa, la moto de Jaume Masià va quedar-se aturada. La KTM del valencià va arribar al pit lane a 5 minuts de la volta de formació i els mecànics del Mugen Race es van posar a reparar-la a corre-cuita. Finalment, Masià va poder sortir a la volta de formació per tal de començar la cursa últim i no des del pit lane.

La cursa va començar i Tatsuki Suzuki es va posar primer breument, però Albert Arenas va prendre el liderat al primer revolt fins que Marcos Ramírez el va superar. Suzuki, no obstant, va acabar la primera volta al capdavant. Tot indicava que ningú podria escapar-se i seria una cursa amb un grup molt nombrós. Gabriel Rodrigo també va arribar a liderar la cursa.

Arribada la quarta volta es va formar un petit tall i els deu primers van quedar destacats. El grup perseguidor, no obstant, no va trigar a reenganxar-se. Aquest segon grup estava liderat per Masià, que en quatre voltes havia arribat a l’onzena posició. Rodrigo va caure liderant i Suzuki, que venia immediatament per darrere, no va poder esquivar la seva moto. Alonso López va esquivar el cos del japonès, però no la seva moto i va caure. Ramírez, per la seva banda, va haver d’anar a la gespa per evitar l’accident.

Això va canviar la cursa, Celestino Vietti es va posar primer per davant de Lorenzo Dalla Porta, d’Arenas i de Masià. Aquests quatre s’havien quedat destacats al capdavant, amb Tony Arbolino liderant la persecució en cinquena plaça. Per darrere, Tom Booth-Amos i Stefano Nepa es van tocar, van caure i van tornar a cursa, tot i que l’italià es va acabar retirant.

El grup perseguidor va arribar ràpidament amb Arbolino, Darryn Binder, Sergio García i John McPhee. El sud-africà va caure rodant setè mentre, en un altre incident, Kaito Toba, Ayumu Sasaki i Andrea Migno van quedar fora. Als set primers es van unir Ai Ogura, Aron Canet i Ramírez. El grup líder ja no es tornaria a ampliar.

Dalla Porta liderava i, tot i que aparentment tenia dificultats per traçar els revolts, el campió del món era capaç de conservar el liderat constantment gràcies a la seva velocitat punta. A l’última volta, Vietti va superar l’italià del Leopard. No obstant això, Dalla Porta va recuperar la primera plaça i un toc entre Vietti i Arenas va permetre que el #48 obrís un marge definitiu.

Arenas va haver de defendre la segona posició de García i va acabar caient a l’últim revolt. Dalla Porta es va fer amb la quarta victòria de la temporada i la tercera consecutiva. L’italià ha completat una gira asiàtica impecable, amb 95 punts de 100 possibles, clau per la consecució del títol. García finalitza segon en una gran actuació i es fa amb el primer podi de la seva trajectòria per davant d’un Masià que ha superat l’adversitat i, desprès de sortir trentè, ha acabat en un magnífic tercer lloc. Ogura, Vietti, Ramírez, McPhee, Canet, Arbolino i Niccolò Antonelli completen el Top 10.