René Rast i Timo Bernhard porten a la victoria, una vegada més, la bandera alemanya a la Race of Champions. L’equip germànic s’ha imposat a la final al tàndem format per Juan Pablo Montoya i Helio Castroneves


El Timo Bernhard i el René Rast no son Michael Schumacher i Sebastian Vettel, pero ahir van demostrar de nou que a Alemanya es respira més que la F1. Els dos van guanyar el pols a la final a la dupla d’Amèrica Llatina al desempat.

Alemanya va classificar-se sense problema a la fase de grups, i a la semifinal es va imposar de forma flagrant a l’equip d’Arabia Saudí. Aquest domini va ser totalment contrari al camí d’Amèrica Llatina.

Juan Pablo Montoya i Helio Castroneves no estaven classificats de bones a primeres, pero una comprovació de temps els va fer passar a lluitar contra l’equip Nòrdic. El motiu d’aquesta classificació es la falta de temps de l’equip Suec, format pel Joel Eriksson i el Johan Kristofferson. Eriksson va tenir un accident i no va acabar una de les curses, i això els va acabar d’eliminar quan es van comparar temps agregats.

A la semifinal B, la competició va estar molt igualada. Montoya va ser l’autor del desempat, i la classificació de l’equip d’Amèrica Llatina va significar també una final igualada.

Una vegada es van apagar els semàfors de la primera final, René Rast va posar la directa i va guanyar el seu duel amb Montoya en un Euronascar. Al segon duel, Helio Castroneves va empatar la final després de guanyar a Timo Bernhard.

La última cursa va ser molt igualada, i al final René Rast va aconseguir la victoria. Helio Castroneves va aguantar com va poder, pero el pilot alemany del DTM no va cometre errors, cosa que sí va fer el brasiler. El pilot de Penske als Estats Units va tocar mínimament el mur, i tot i refer-se, Rast ja estava en zona segura.

Aquesta es la vuitena victoria d’Alemanya com a equip a la Race of Champions. Avui es disputa el torneig individual, que tancarà així l’edició 2018 de la Race of Champions de Riyahd.