Aleix Espargaró ha aconseguit la victòria a la cursa del dissabte i Pecco Bagnaia i Maverick Viñales han estat segon i tercer, respectivament.

Està sent un bon cap de setmana per a les Aprilia. Després de dominar les pràctiques 1 i 2 del divendres, Aleix Espargaró i Maverick Viñales han aconseguit colar-se en el podi de la Sprint Race amb una victòria i una tercera plaça, respectivament. Tan sols Pecco Bagnaia ha estat capaç de plantar cara a la fàbrica de Noale, aconseguint situar-se entre tots dos pilots i consolidant una satisfactòria i profitosa segona plaça.

No ha plogut finalment en el traçat barceloní. Els núvols amenaçaven amb donar una mica d’emoció a una carrera al Sprint que ha començat dominant Pecco Bagnaia en els primers compassos. No obstant això, res va poder fer l’actuar líder del Mundial, ja que Aleix Espargaró, qui coneix molt bé aquest traçat, va poder avançar-li al cap d’unes voltes sense cap mena de problema, imposant una distància d’1.9 entre ell i l’italià.

Pecco Bagnaia en la Sprint del sábado / Michelin

Pecco Bagnaia a la Sprint de dissabte / Michelin

Tercer va acabar Maverick Viñales, qui va fer una gran sortida, col·locant-se segon en la primera corba, avançant per fora. Va ser així com va començar la caça a Bagnaia. També va fer una bona sortida Marc Márquez, qui va aconseguir guanyar cinc llocs i va arribar a col·locar-se setè en la frenada de la 1. Una situació que contrastava fermament amb la resta de motos japoneses, Yamaha i Honda, els qui seguien en les últimes cinc posicions.

La primera volta va ser dominada per Pecco Bagnaia, guanyador de quatre carreres a l’esprint i cinc carreres de diumenge. Les Aprilia, al seu deixant. No obstant això, es podia intuir que Aleix tenia un plus respecte a l’italià.  A l’inici de la volta sis, semblava que podia avançar-li… i just en aquest moment el seu germà petit, Pol, s’anava al sòl. En el següent pas per meta, Aleix aconseguia avançar al líder del Campionat i va aconseguir un buit de tres dècimes. A poc a poc la distància es va consolidar, i Pecco no va poder fer més que defensar la seva posició davant un famolenc Viñales, que tenia ganes d’escalar posicions.

Aleix Espargaró a la Sprint de dissabte / Michelin
Aleix Espargaró a la Sprint de dissabte / Michelin

Mentrestant, per la part posterior, Márquez anava caient posicions a poc a poc. Finalment, va acabar en la oncena posició, sent superat pel seu germà petit, Álex Márquez, qui acabava dècim i aconseguia puntuar. D’altra banda, un altre mal resultat per a Fabio Quartararo, Campió del món de MotoGP l’any 2021, qui acabava en la divuitena posició. Joan Mir, per la seva part, acabava en l’onzena plaça.

Les males sensacions dels japonesos contrastaven amb la felicitat en Aprilia. La fàbrica de Noale aconseguia, per primera vegada en la seva història, pujar a dos dels seus pilots en el podi. Ara tots dos intentaran consolidar el seu domini en la carrera del diumenge a les 14 hores, on segur que les Ducati no posaran les coses gens fàcils.