Aleix Espargaró es fa amb la pole i amb la victòria de la sprint desprès d’una cursa plena de caigudes, remontades i emoció al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Q1

A la Q1 se la jugaven noms tan importants com els dos Márquez o Fabio Quartararo. Però una caiguda del més gran dels Márquez sumat a una volta on l’Álex l’ha molestat, han fet que Marc no pogués passar a la Q2. Tampoc ha pogut el seu germà que s’ha quedat a les portes. Quartararo tampoc ha pogut fer res per lluitar amb Fabio Di Giannantonio i Raúl Fernández. Tots dos s’han fet amb els passes per a la Q2 amb un temps d’1:38.208 i 1:38.453 respectivament,

Q2

La classificació de la Q2 per al Gran Premi de MotoGP va ser una autèntica muntanya russa d’emocions i sorpreses.

Jorge Martín, en la seva primera volta llançada, ja avisava de les seves intencions amb un impressionant temps d’1.38.4. La situació es tornava dramàtica quan Jorge Martín queia en la corba 2, perdent el control de la part davantera de la seva moto. Poc després, Morbidelli també sofria una caiguda, emulant l’infortuni de Martín.

En una actuació enlluernadora, Aleix Espargaró, qui ja havia anunciat la seva retirada, va aconseguir la pole amb un impressionant 1.38.139. Aquesta gesta coronava un cap de setmana brillant per a Espargaró, qui ja havia estat el més ràpid el divendres.

Pecco Bagnaia no va poder replicar el temps d’Espargaró. Enea Bastianini, qui venia amb un ritme fort, va veure com la seva millor volta era anul·lada, privant-li d’una millor posició. Finalment, Pedro Acosta aconseguia la 5ª posició; Jorge Martín 7è; Álex Rins, 8è; i Maverick Viñales, 12è.

Raúl Fernández, després de recuperar una volta anul·lada per les banderes grogues, va aconseguir el tercer lloc. Fernández marcava la seva millor posició en una classificació, superant el seu anterior millor resultat, que havia estat un novè lloc. Una actuació excel·lent per a Fernández en una jornada plena d’emocions i sorpreses.

Sprint

A la sortida Pecco Bagnaia va guanyar la partida a l’Aleix Espargaró, qui va perdre moltes posicions. Pedro Acosta s’havia obert camí des de la 4ª posició fins a la 2ª, superant també a l’Espargaró. Un altre gran sorpresa d’aquesta sortida estaria a la figura del Raúl Fernández qui ha mantingut la 3ª posició posant pressió a sobre de l’Acosta. Finalment, en un moviment erràtic es va col.locar a la 1ª posició. Veient la gran oportunitat que tenia al davant va començar a tirar per acabar al terra. En aquell moment Binder era qui liderava, doncs havia avançat a l’Acosta i al Bagnaia una mica abans. Però, un altre cop, igual que el Raúl, va acabar per terra. Bagnaia passava a ser lider, però, per tercera vegada, el líder va caure a l’última volta.

Això deixava en 1ª posició a l’Aleix Espargaró, qui havia aconseguit refer-se de la mala sortida. 2n Marc Márquez, amb una épica remuntada des del 14º lloc i 3r Pedro Acosta en una altra gran cursa del murcià.

Un podi emocional i molt significatiu. Tres generacions distintes de pilots espanyols al podi d’una cursa sprint al Gran Premi de Catalunya. El pasat, present i futur.