El pilot d’Aprilia Gresini després de recol·lectar un gran resultat en la classificació del Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP, creu que demà es mostrarà igual de competitiu que avui.

Aleix Espargaró que competeix al circuit de “casa” ja que el català és de Granollers, població que té la meitat dels terrenys del circuit de Barcelona-Catalunya, ha estat una de les sensacions positives aquest dissabte després d’estar al capdavant en els entrenaments lliures i en la classificació.

El gran dels Espargaró va ser quart en el lliure 3, i sisè en el lliure 4 malgrat uns problemes:

“Aquest matí hem tingut una altra vegada un problema amb el motor, a la tarda hem fet servir un altre que és nou, i la sensació amb la moto és millor, la moto accelera una mica més. Però no crec que sigui gràcies al motor, després del test de Jerez, vam fer un canvi de geometria molt gran i hem guanyat estabilitat a la part davantera i ja es va veure a Mugello que som més competitius” va comentar el pilot amb el dorsal 41.

Amb una sisena posició com a millor resultat aquesta temporada, Aleix veu que té possibilitats de millorar aquest resultat i es veu millor que altres rivals com les Ducati que pateixen amb l’adherència fins i tot en la recta, factor que pot ser clau sobretot en la segona part de la cursa:

“Demà és una cursa per tenir molt cap. Amb els pneumàtics mitjans del darrere si surto bé puc estar davant, perquè amb la goma davantera hem vist moltes caigudes. La clau serà tenir paciència, es decidirà tot en la segona meitat de carrera; al FP4 hem vist que moltes Ducatis i altres motos patinen fins i tot en la recta.”

El pilot de 27 anys sap que aquesta pista se li dóna millor que cap altre, aquest és el lloc on va aconseguir la seva última pole position (2015), també va aconseguir el seu primer podi en un mundial (Moto2) el 2011, juntament amb la victòria en la categoria Open el 2014. Però la carrera es basarà en una decisió, i aquesta de nou recau en l’elecció dels pneumàtics:

“Amb la roda dura del darrere sóc competitiu, amb la mitjana també, així que l’elecció del pneumàtic per demà serà clau.”