Valentino Rossi ha tingut avui un dia francament dolent. Demà començarà la cursa des de la 13a posició i les seves sensacions amb la pista, la seva adherència i el funcionament dels pneumàtics no són bones.

El principal focus de les declaracions de Valentino Rossi davant els mitjans després de la classificació han estat els seus problemes amb els pneumàtics. Quan ha estat preguntat sobre les seves sensacions generals, ha dit:

“Segur que serà difícil. No esperava tenir tants problemes ja que ahir em sentia bé amb el pneumàtic, però l’asfalt avui tenia menys grip. En conclusió, no som capaços de fer que els pneumàtics funcionin correctament. Alguns compostos duren més però tenen menys adherència, de manera que no hi ha una opció ideal. Surto a P13, així que no serà fàcil, ja que el ritme no és fantàstic, però treballarem en el Warm Up per millorar. ”

També ha estat preguntat sobre la possibilitat d’emular curses passades en què també va sortir des del darrere i va remuntar molt, però avui no se sent capacitat per aconseguir-ho:

“La moto ha canviat molt, era més fàcil pilotar en condicions de poca adherència l’any passat, pel que va ser més fàcil guanyar. El pneumàtic funcionava millor. No sé què ha canviat aquest any. ”

Quan ha estat preguntat sobre la gran quantitat de caigudes de Marc Márquez ha declarat que “probablement ha caigut tant perquè l’asfalt tenia avui, per alguna raó, menys adherència que ahir. A més, ha hagut de fer servir pneumàtics més durs. ”

Finalment, davant d’una pregunta sobre el seu ritme real ha respost que “el ritme no és fantàstic, és similar al de molts pilots, llevat Pedrosa, que és clarament més ràpid. No és dolent. El problema és el pneumàtic: va bé les primeres sis voltes, però podria no aguantar les 25 de carrera. Així que els pneumàtics podrien no durar o provocar una cursa molt lenta “. També ha declarat que, si la temperatura matí, tal com està previst, puja, “serà encara més difícil.”