Queden pocs dies per a finalitzar l’any 2022 i entrar de ple en 2023, on arrencarà una nova i apassionant temporada de Fórmula 2. És cert que encara no estan tots els seients ocupats o anunciats en cada equip, però ja coneixem gran part de la graella, donant la benvinguda a noves cares i acomiadant-nos d’unes altres.

Encara hi ha 3 equips que no han donat el nom de cap dels dos pilots que formaran part de la seva estructura en aquesta F2. Aquests són Carlin, ART Grand Prix, Hitech Grand Prix i Van Amersfoort Racing. No haurien de trigar molt a fer-ho públic, perquè en breu ja entrarem en 2023.

A més d’aquests, encara queden més seients per esbrinar, perquè equips com MP Motorsport o Trident només han donat a conèixer el nom d’un dels seus pilots.

EQUIP MP MOTORSPORT
 • Dennis Hauger
 • Sense anunciar

De moment només coneixem la participació del jove noruec amb l’equip campió de la F2 la temporada passada. Ell, és un dels pilots que canvia d’equip i prova sort en una altra escuderia. Malgrat que va demostrar velocitat, la veritat és que el seu any amb l’equip Prema no va ser del tot bo, mostrant molta irregularitat i no destacant en absolut. Va acabar 10è en el campionat i cerca triomfar en major mesura amb MP.

EQUIP PREMA
 • Oliver Bearman
 • Frederik Vesti

Ja es coneixen també tots dos pilots de l’equip Prema. És una renovació total, perquè cap dels seus pilots de 2022 repeteix. Oliver Bearman debutarà en aquesta Fórmula 2, després del gran final de temporada que va tenir en la F3. Va acabar 3r com rookie, quedant per davant dels seus companys d’equip, Arthur Leclerc i Jak Crawford. Caldrà veure com li va en aquesta nova categoria, perquè està en una situació molt similar a la de Dennis Hauger, i en el seu cas no va acabar de sortir del tot bé.

L’altre pilot que se suma a les files de Prema és Frederik Vesti, qui canvia d’aires. Es va de l’equip ART GP buscant destacar més amb l’equip italià. Vesti va acabar 9è el campionat, sent eclipsat per Théo Pourchaire, encara que va tenir molt bones actuacions en moltes de les carreres.

EQUIP DAMS
 • Arthur Leclerc
 • Ayumu Iwasa

 

L’equip DAMS ha decidit apostar per Arthur Leclerc, el germà del talentós Charles Leclerc. L’equip ha volgut brindar-li aquesta oportunitat per a ascendir a la F2 desprès d’alguns anys a la F3. La veritat és que el jove Leclerc ha demostrat molta velocitat en la F3 encara que a vegades pecava de sang calenta i acabava contra el mur. Per això, va acabar el campionat de F3 en 6a posició. Ja es veurà si en la F2 aconsegueix madurar i exercir una gran temporada.

D’altra banda, Ayumu Iwasa repeteix de nou amb DAMS. La veritat és que el jove japonès va tenir una molt bona temporada, sobretot en la recta final. Va acabar 5è en la general i va per totes en aquesta nova temporada.

EQUIP VIRTUOSI RACING
 • Jack Doohan
 • Amaury Cordeel

El pilot australià de l’acadèmia de joves pilots de Alpine repeteix en l’estructura de Virtuosi Racing. Després d’acabar 6è el campionat, va a la recerca de la lluita pel títol. Comptant amb l’experiència prèvia del 2022 i la velocitat que va demostrar aconseguint alguna pole i victòria, no seria estrany veure a Doohan barallant pel títol en 2023 i fent-se amb ell.

La nova incorporació a l’equip és Amaury Cordeel, qui no ha aconseguit destacar molt en Van Amersfoort Racing. Tan sols va poder ser 17è en el campionat la temporada passada. A més, s’ha conegut la notícia que li han retirat el permís de conduir per superar els límits de velocitat establerts. Ni més ni menys, anava a 179 km/h, com bé es va poder veure en un vídeo que ell mateix va pujar a les seves xarxes socials. Es desconeix si aquest fet tindrà conseqüències de cara a 2023 en la seva carrera esportiva, encara que de moment continua sent pilot de l’equip Virtuosi.

EQUIP PHM RACING
 • Roy Nissany
 • Brad Benavides

Aquest és un altre dels equips que renova per complet la seva imatge. Han decidit comptar amb el pilot de 28 anys, Roy Nissany, qui va quedar 19è en la temporada passada del campionat de F2, en el qual estava amb els homes de DAMS. Aquesta serà una de les seves últimes temporades en la categoria, perquè porta en aqui des de l’any 2018.

D’altra banda, Brad Benavides és l’altre integrant de l’equip. Puja a la Fórmula 2 després de quedar 23è en el campionat de la Fórmula 3. L’equip ha volgut donar-li l’oportunitat al pilot dels Estats Units. Caldrà veure com es desembolica el jove en aquesta categoria de Fórmula 2.

EQUIP TRIDENT
 • Clément Novalak
 • Sense anunciar

El pilot francès, Clément Novalak és l’únic confirmat en l’alineació de l’equip Trident. Ell, canvia d’equip després d’haver estat el company d’equip de Felipe Drugovich, el campió de la passada edició en l’equip MP Motorsport. Juntament amb el seu equip van aconseguir la primera posició del campionat de constructors, encara que en l’individual només va poder ser 14è.

EQUIP CAMPOS RACING
 • Ralph Boschung
 • Kush Maini

Un altre any més, Ralph Boschung repeteix de la mà de l’equip Campos en aquesta Fórmula 2. La passada edició va acabar 15è, a causa dels seus problemes d’esquena, pels quals es va perdre alguna carrera. Enguany torna per a treure-li el màxim partit al monoplaça i intentar quedar el més alt en la classificació possible.

El segon pilot de l’equip, serà Kush Maini, qui puja de la F3, després de quedar 14è en 2022. El pilot indi puja a aquesta categoria per a provar el seu talent i veure com es desembolica en un monoplaça lleugerament més gran.

 

Entre els noms mes destacats que no estan en aquesta llista, predominen el de Enzo Fittipaldi, que, encara que no estigui confirmat oficialment, tot apunta al fet que participarà en aquesta F2 amb l’equip Carlin en 2023. A més, grans figures com Liam Lawson, Juri Vips, Théo Pourchaire, Jehan Daruvala o Felipe Drugovich, entre altres, ja no estaran en aquest campionat la temporada que ve. La majoria d’ells provarà sort en altres campionats amb l’esperança de tornar a Fórmula 1 algun dia.