El cap de setmana dels pilots catalans Mari Boya en Fórmula 3 i Pepe Martí en Fórmula 2 ha estat condicionat per les sessions de classificació. Tot i que el pilot de Fórmula 3 va poder ressorgir al mític circuit italià d’Imola.

Mari Boya remunta 18 posicions

En la jornada del dissabte, Boya va acabar fora de la cursa en la primera volta després d’un incident amb el pilot de Van Amersfoort Racing (VAR), Tommy Smith. El pilot australià va rebre una penalització, però Boya, com que ja havia quedat fora de carrera sense completar ni una volta, sortiria des de l’última posició de la graella.

Tot i això, Mari Boya marxa d’Itàlia amb una remuntada èpica que li va permetre escalar 18 llocs des del 27è al 9è lloc durant la tercera ronda del campionat de Fórmula 3 celebrada en el circuit d’Imola.

Copyright: FIA FORMULA 3

Pepe Martí: obligat a abandonar la cursa de diumenge

El Circuit d’Imola no ha sigut el millor per a Pepe Martí: no va poder aconseguir una bona classificació, va acabar setzè en la sprint race i en la cursa de diumenge,, quan semblava que el seu cap de setmana podia acabar de la millor manera possible, es va veure obligat a abandonar.

A cinc voltes per al final de la cursa, el pilot de Campos Racing tenia la segona posició  després d’haver sortit en la catorzena i  lluitava per la victòria amb Amaury Cordeel. Va entrar en boxes per a canviar els pneumàtics i es va quedar ‘en el pit-lane després que un dels seus pneumàtics sortís disparat, deixant el seu monoplaça amb tres rodes.

El seu incident es va produir just després que els mecànics de Hitech Premi-Eight GP no encadenessin bé un dels pneumàtics del pilot belga Cordeel, i aquest saltés pels aires a la seva sortida del garatge. De fet, va ser la roda de Cordeel la que va provocar l’error de l’escuderia espanyola en la parada de Martí, ja que en desprendre’s del seu monoplaça va colpejar en la pistola d’un dels mecànics de l’equip del català i es va trencar.

No haurem d’esperar massa per veure els pilots de Fórmula 3 i Fórmula 2 en marxa, pel fet que es dirigeixen a Montecarlo per a la Ronda 5 de la temporada 2024 del 23 al 26 de maig.