MotoGP introduirà un nou reglament a partir del 2027 per a fer que aquest esport sigui més segur. Les noves motos seran més eficients, impulsant d’aquesta manera la sostenibilitat global, i estan dissenyades per a crear millors curses i més avançaments.

MOTORS

A partir de 2027, la grandària dels motors es reduirà de 1000cc a 850cc. Això reduirà les velocitats punta. d’aquesta manera farà que aquest esport sigui més segur i augmentarà el quilometratge, fent-lo més eficient i sostenible. El diàmetre màxim es reduirà de 81 a 75 mil·límetres. Això farà que els motors siguin més rellevants per a la cursa al mateix temps que garanteix que mantinguin les característiques que fan que MotoGP sigui tan espectacular com és. Perquè l’esport sigui més eficient, el nombre màxim de motors permesos per a cada pilot en una temporada també es reduirà, de set a sis.

COMBUSTIBLE

MotoGP també competirà amb combustible 100% sostenible a partir de 2027. Com a part del nou reglament, la capacitat del dipòsit de combustible també es reduirà, de 22 litres a 20, i els pilots podran utilitzar 11 litres durant el Tissot Sprint.

AERODINÀMICA

L’aerodinàmica es reduirà i es controlarà més estrictament amb l’objectiu de minimitzar els seus efectes negatius. L’amplària de la part superior del carenat davanter serà 50 mm més estreta i el morro es retardarà 50 mm, reduint l’efecte de l’aerodinàmica en les rectes i en les zones de frenat. Això crearà una competició encara més renyida, amb més avançaments. En canvi, a la part posterior, l’aerodinàmica darrere del pilot formarà part de l’homologació a partir de 2027, i els equips només podran actualitzar-la una vegada per temporada per controlar els costos.

DISPOSITIUS ‘RIDE-HEIGHT’ I ‘HOLESHOT’

Com a conseqüència, a la nova era es prohibiran tots els dispositius ‘ride-height‘ i ‘holeshot‘. Aquest fet controlarà el rendiment i farà que l’esport sigui més segur, especialment en les sortides. Això també donarà més importància a l’habilitat del pilot: l’objectiu és augmentar la seva capacitat per a avançar.

DADES GPS

Proporcionar les dades GPS a tots els competidors ofereix millors oportunitats de progressar als equips i pilots de menor rendiment. L’accés a aquestes dades contribuirà al fet que l’esport sigui més segur i augmentarà el nivell d’informació disponible per als aficionats.

CONCESSIONS

A la nova era, l’actual sistema de concessions es mantindrà, però com el nou reglament tècnic entrarà en vigor en 2027, tots els fabricants començaran la temporada en el rang B on seran avaluats de nou a meitat de temporada, en l’estiu de 2027, i podran pujar o baixar de rang per a tenir accés a més o menys concessions.

Tots aquest canvis es fan amb la intenció de revolucionar MotoGP tal i com la coneixem avui dia. Promet guanyar en sostenibilitat, emoció i igualtat,tot i que hi ha canvis que s’han de comprovar si funcionaran o no.