La FIA ha publicat detalls sobre la reunió de la Comissió de la F1, en què la cursa de debutants de final de temporada s’ha ajornat el 2025

La darrera reunió de la Comissió de la Fórmula 1, que es va celebrar el 2 d’octubre, va decidir diverses qüestions, incloent-hi l’ajornament de la possible cursa sprint de debutants en lloc del test de joves pilots després de la temporada 2024 a Abu Dhabi, al circuit de Yas Marina.

Tot i que la proposta va rebre una resposta positiva per part de tots els presents, el temps i la logística requerits són insuficients perquè la idea pugui tirar endavant el 2024. En canvi, treballaran més en el tema i presentaran un projecte refinat per a la temporada 2025.

Una altra decisió clau va ser l’aprovació de tres tests de pretemporada de tres dies cadascun abans de la temporada 2026, a causa de les noves regulacions de les unitats de potència. Pel que fa a les regulacions de la FIA, hi haurà una renovació en dos aspectes per a la temporada 2026.

S’està buscant simplificar l’estructura de les regulacions esportives, mentre que també es proposen alguns canvis en les regulacions tècniques, especialment relacionats amb el rendiment aerodinàmic i la seguretat dels cotxes. Aquí teniu el que ha publicat la FIA:

Regulacions de 2026: Es va discutir la cronologia i l’estructura de les regulacions de 2026, que cobreixen aspectes tècnics, esportius i financers. Després de les discussions durant les recents reunions del Comitè Tècnic Assessor i les converses en curs amb els equips de la Fórmula 1, s’han inclòs una sèrie d’esmenes a les regulacions tècniques de 2026 en les àrees de rendiment, aerodinàmica i seguretat en la darrera iteració d’aquestes regulacions. Aquestes inclouen un augment del rendiment aerodinàmic esperat dels cotxes, després d’una estreta col·laboració entre els equips i la FIA durant els darrers mesos.

Les regulacions esportives del 2026 han experimentat una renovació significativa, buscant simplificar la seva estructura. En termes de substància, el calendari de tests de pretemporada de 2026 inclourà tres tests de tres dies, en reconeixement dels desafiaments presentats per les noves regulacions de les unitats de potència.

Les regulacions financeres de 2026 seran una evolució del marc regulador actual. Els objectius de les regulacions de 2026 són proporcionar un equilibri competitiu entre l’equitat esportiva i la sostenibilitat financera. Aquestes tres actualitzacions es presentaran a la reunió del Consell Mundial de l’Esport del Motor el dijous 17 d’octubre.

Concepte de “cursa de debutants” de 2024: Es va discutir el concepte d’una “cursa de debutants” per afegir al calendari de tests de final de temporada de 2024 a Abu Dhabi. Tot i que el concepte va rebre un ampli suport, es va determinar que, a causa de les limitacions de temps i organització, l’esdeveniment no tindria lloc el 2024, i les discussions continuaran per formular un potencial concepte i pla per al 2025.