Lewis Hamilton ha obtingut la seva primera victòria des de l’any 2021, sumant el seu novè triomf a Silverstone

Ha estat una sortida neta des de la pole per a George Russell a Silverstone, superant el seu company d’equip Lewis Hamilton, però Max Verstappen ha aconseguit avançar per fora al McLaren de Lando Norris per col·locar-se tercer.

Norris s’ha situat quart, seguit pel seu company d’equip Oscar Piastri, mentre que el Ferrari de Carlos Sainz s’ha col·locat sisè, seguit per l’Aston Martin de Lance Stroll, que ha guanyat una posició, juntament amb el Ferrari de Charles Leclerc, que s’ha col·locat setè després que el monegasc sortís des de l’11a posició.

Nico Hülkenberg s’ha situat novè després d’una petita sortida de pista a la primera volta. Ha estat investigat per guanyar avantatge contra Fernando Alonso, però ha estat absolt, amb l’espanyol completant els deu primers llocs que atorguen punts.

Aquest incident ha afectat Alonso, ja que Alexander Albon ha estat colpejat i ha tocat el lateral del seu cotxe, i després ha tingut un contacte amb Logan Sargeant i Yuki Tsunoda. Com a resultat, el tailandès ha caigut fins a la dotzena posició després d’haver començat dins del top 10.

Pierre Gasly no ha pogut sortir des de la graella a causa d’un problema en la caixa de canvis, cosa que l’ha obligat a retirar-se després de la volta de formació. Sergio Pérez ha començat des de boxes i ha progressat de manera constant en les primeres voltes per situar-se a prop del top 15.

Al capdavant, mentrestant, Russell ha mantingut el lideratge, seguit per Hamilton, Verstappen, Norris i Piastri. Just darrere, Leclerc ha aconseguit avançar a Stroll per col·locar-se setè, però el canadenc s’ha mantingut a prop, juntament amb Hülkenberg.

Imagen
Copyright: MoneyGram Haas F1 Team

Amb l’amenaça de pluja, Norris s’ha acostat a Verstappen i l’ha avançat fàcilment per recuperar el tercer lloc. De fet, el neerlandès ha començat a sentir la pressió de Piastri, amb l’altre McLaren també mostrant un bon ritme.

Piastri també ha avançat a Verstappen per col·locar-se quart, on el pilot de Red Bull no ha oposat gaire resistència. Amb la pluja començant a caure en algunes parts del circuit, Hamilton ha atrapat el seu company d’equip Russell i l’ha avançat per situar-se primer.

Ambdós Mercedes han tingut un moment de descontrol que ha permès a Norris avançar Russell. Després de dues voltes, el pilot de McLaren ha avançat Hamilton per liderar la cursa. El seu company d’equip Piastri ha avançat primer Russell i després Hamilton.

Hamilton s’ha situat tercer, seguit per Russell, amb Verstappen novament en cinquè lloc i Sainz en sisè. Hülkenberg s’ha posicionat en setè lloc, seguit per Alonso, que ha aconseguit avançar a Stroll, que ha caigut al novè lloc.

Leclerc, Pérez, Esteban Ocon i Guanyu Zhou han apostat pels intermedis, però els ha sortit malament quan la pista s’ha tornat a assecar. Ocon ha estat el primer en canviar de nou a pneumàtics de sec, però els altres s’han mantingut a pista esperant que la pluja tornés.

Amb més pluja en camí, Verstappen i Sainz han parat d’hora mentre que McLaren ha dividit la seva estratègia a la següent volta, i Mercedes ha optat per una doble parada en boxes. Això ha mantingut a Norris en el lideratge, amb Hamilton en segon lloc, però Verstappen ha guanyat un parell de posicions per col·locar-se tercer.

Imagen
Copyright: McLaren F1

Russell, situat quart, i seguit per Sainz, mentre que Piastri ha perdut diverses posicions al optar per una parada més llarga. Stroll ha recuperat la posició davant Alonso.

Per a Pérez i Leclerc ha estat pràcticament el final de la cursa, i s’han vist obligats a parar de nou per un nou joc de pneumàtics intermedis. La situació s’ha estabilitzat al capdavant, però Russell s’ha vist obligat a retirar-se a causa d’un problema en el sistema de refrigeració.

Això ha permès a Hülkenberg guanyar posicions i pujar fins al sisè lloc, seguit per Stroll, Alonso i Albon, amb Kevin Magnussen just fora dels punts, tot i que ha estat a punt de perdre el control del seu monoplaça.

En l’última aturada, Hamilton, Verstappen i Piastri han estat els primers a parar en boxes, amb el britànic optant per pneumàtics tous, el neerlandès per durs i l’australià per mitjans.

Una parada tardana ha costat a Norris la primera posició, cedint-la a Hamilton, però ambdós estaven amb pneumàtics tous, amb Verstappen en tercer lloc i Piastri, que ha avançat Sainz, en quarta posició.

La lluita s’ha intensificat al capdavant amb Hamilton liderant, seguit de prop per Norris. Aquest últim ha començat a sentir la pressió de Verstappen, que finalment l’ha avançat per l’exterior.

Hamilton ho ha tingut tot sota control per aconseguir la seva primera victòria en la Fórmula 1 des de la temporada 2021. Verstappen, tot i tenir una cursa molt difícil, ha acabat segon, seguit per Norris i Piastri. Sainz ha realitzat una parada a l’última volta per buscar la volta ràpida, que ha aconseguit, quedant en cinquè lloc.

Hülkenberg ha sumat punts sòlids amb un sisè lloc, seguit per Stroll i Alonso. Albon ha avançat Tsunoda per col·locar-se novè, amb el japonès obtenint l’últim punt disponible.