La primera cita del mundial de motociclisme, el GP de Qatar, ens ha proporcionat a la categoria de Moto 3 una cursa apassionant, amb un gran grup lluitant al límit per la victòria. Joan Mir s’ha imposat amb un pilotatge molt intel·ligent sobre John McPhee i Jorge Martín.

A la sortida, Jorge Martín i Philipp Oettl van poder mantenir les seves respectives primera i segona posició de sortida. Però Joan Mir va sortir molt bé i abans del primer pas per meta ja havia superat l’alemany. D’altra banda, Romano Fenati, que sortia tercer, va tenir una mala sortida.

Cap a la segona volta, el mallorquí del Leopard Racing ja havia superat Martín pel liderat de la cursa. També s’havia consolidat el primer grup de pilots capdavanters, amb 15 pilots i tancat per Livio Loi. En la volta 4 va arribar el primer incident de la cursa, una extranya caiguda de Bo Bendsneyder. Un gir més tard, també va caure Albert Arenas, que ocupava posicions molt endarrerides.

En la setena volta, el grup era ja de 13 pilots, i Juanfran Guevara, Andrea Migno i John McPhee havien arribat a la batalla pel liderat. Després de diverses voltes amb intercanvis constants de posicions al capdavant i amb Fenati arribant al liderat, es va produir una caiguda doble que va deixar Oettl i Guevara sense opcions, va reduir el grup a 11 pilots i va provocar un tall que gairebé va deixar també Ayumu Sasaki i Adam Norrodin fora de la lluita.

A falta de tres voltes s’havia produït un petit tall que va deixar Mir, McPhee, Arón Canet i Fenati amb més opcions que la resta. Mir va intentar, sense èxit, escapar-se. En arribar a l’última volta, McPhee va superar Mir al primer revolt, però el mallorquí va poder tornar al liderat i aconseguir unes dècimes de distància que el permetrien evitar que els rivals poguessin superar-lo per rebuf i assegurar-se el triomf. Al podi el van seguir un sòlid McPhee i un Martín que es va allunyar de la victòria en les darreres voltes però va poder recuperar un lloc al calaix.

Mir aconsegueix la seva segona victòria al mundial, mentre que McPhee i Martín han aconseguit els seus tercer i segon podi, respectivament. Sasaki ha terminat onzè i ha estat l’únic rookie en la zona de punts.

Evidentment, Mir lidera el mundial amb 25 punts, seguit de McPhee amb 20 i de Martín amb 16. El mundial de Moto 3 tornarà en dues setmanes (del 7 al 9 d’abril) amb el GP d’Argentina, al Circuit de Termas de Río Hondo.