Primer dia d’entrenaments per a la categoria de Moto2  al circuit andalús, on el francès Johann Zarco i el nou equip Ajo Motorsport ja han estat protagonistes. Alex Márquez s’ha estrenat a Moto2 com a nou company del campió de la categoria, Tito Rabat.


Des d’avui i fins divendres roden en el traçat de Jerez un important grup de pilots de Moto2 i Moto3 en preparació de la temporada 2015. L’inici de la jornada ha estat marcat per unes condicions poc propícies, per la pluja caiguda durant la nit. El sol que ha lluït a partir de les 3 de la tarda, permetia realitzar posteriorment bastants girs a la pista, encara que en determinades zones han quedat alguns tolls d’humitat. El més ràpid ha estat el francès Johann Zarco, amb un registre de 1.42.858, seguit per Tito Rabat (Estrella Galicia Marc VDS Racing) que ha parat el crono en 1.42.927. El campió del món llueix en el seu Kalex el número 1 que defensarà la propera campanya. L’alemany Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP) ha estat tercer amb un registre de 1.43.197.

Alex Márquez, nou campió del món de Moto3, ha debutat amb la Kalex l’Estrella Galícia Marc VDS amb què correrà en la categoria intermèdia en 2015. En el primer dia en la seva nova classe, el pilot de Cervera ha completat 52 girs en els que ha tingut l’oportunitat d’anar coneixent i adaptant-se a la seva muntura. Márquez ha acabat uns dos segons per darrere del seu company d’equip de Rabat, i ha comentat: “Estic molt content amb aquest nou projecte La moto m’agrada i l’equip sembla molt professional. Les primeres impressions són molt bones. Tito (Rabat) és el campió i vull aprendre tot el que pugui d’ell. Haurem de treballar dur i aprendre tot el que pugui “.

El seu ex company al Team Estrella Galicia, Alex Rins, feia el mateix en l’escuderia del Páginas Amarillas HP 40 que dirigeix Sito Pons i en la qual comparteix box amb el mallorquí Luis Salom.

Una altra de les novetats de la jornada venien de la mà dels suïssos Thomas Luthi i Dominique Aegerter integrats en l’estructura Technomag, i al manillar de Kalex en lloc de les Suter que tots dos han pilotat aquesta temporada.

Demà els pilots de Moto2 tornaran a montar-se a les seves motos per dú a terme el segon dia de test al circuit de Jerez.

Press Release MotoGP.com