El nou campió del món es reafirma derrotant a Luthi en el traçat de Kuala Lumpur. Folger completa el podi en la categoria intermitja.

La dissetena ronda de la temporada al Campionat del Món de Moto2, celebrada aquest diumenge al traçat de Sepang, ha finalitzat amb la victòria del ja campió del món de la categoria Johann Zarco (Ajo Motorsport). El pilot francès l’acompanyaven al podi Thomas Luthi (Derendinger Racing Interwetten) i Jonas Folger (AGR Team).

Takaaki Nakagami (Idemitsu Honda Team Àsia), Lorenzo Baldassarri (Forward Racing) i Luis Salom (Paginas Amarillas HP 40) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers teníem a Sandro Cortese (Dynavolt Intact GP), Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia), Simone Corsi (Forward Racing) i Xavier Simeon (Federal Oil Gresini Moto2).

A la sortida Luthi prenia la davantera amb Zarco, Folger, Lowes, Cortese i Nakagami. Només uns moments després Zarco es llançava a l’atac sobre el suís amb Folger a la seva roda. No obstant això, Luthi aconseguiria un mínim avantatge sobre ells. Poc després Julián Simón (QMMF Racing Team) era víctima d’una caiguda. Marcel Schrotter (Tech 3) seria el següent a caure.

Transcorregudes quatre voltes, Rins passava a Folger i ja era tercer. Llavors arribaven les següents caigudes, les d’Álex Márquez (Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) i Florian Alt (Octo Ioda Racing Team).

Rins intentaria arribar a Luthi i Zarco al capdavant de carrera, però tant el suís com el gal estaven a 2’4 segons de l’espanyol. La distància entre ells, a més s’anava ampliant. La situació es complicava més encara quan Rins queia al revolt 9. Folger passava llavors a ser tercer.

El grup més actiu de la cursa era el compost pel local Syahrin, Salom i Simeon, ocupant les places de la vuitena a l’onzena. Cortese i Lowes també oferien un bon espectacle disputant la sisena posició. Salom es desfeia de Simeon i Syahrin per avançar poc després a Lowes i buscar la roda de Cortese.

 

A aquestes altures de carrera, amb només cinc voltes per disputar, Zarco començava a acostar-se perillosament a Luthi, tots dos separats ja per menys d’un segon. No obstant això, el suís resistia.

En les dues últimes voltes Luthi es mantenia al capdavant de carrera amb Zarco assetjant-lo. Tots dos intercanviaven posicions però Zarco insistia i es feia amb la victòria. Luthi i Folger completarien el podi.

Entre la resta dels pilots espanyols Axel Pons (AGR Team) era onzè, Ricky Cardús (JPMoto Malaysia) dècim quart, Edgar Pons (Italtrans Racing Team) vintè, Xavier Vierge (Tech 3) vintè segon i Simón, reincorporat després de la seva caiguda , era vintè cinquè.

L’última cursa del Campionat del Món de Moto2 se celebrarà el 8 de novembre al Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana, traçat de Ricardo Tormo.