No és el millor guió per a un inici de temporada. No ha estat el motor com en els anys anteriors, però Fernando Alonso no ha pogut rodar més de sis voltes durant el matí del primer dia de test al Circuit de Barcelona-Catalunya. A la darrere corba del circuit, al Mclaren li ha marxat la roda posterior dreta i ha enviat a Fernando Alonso a la grava.

Zak Brown, CEO de Mclaren, ha sortit a la que ha estat la primera roda de premsa de Mclaren en aquesta temporada que tot just acaba de començar. El motiu de l’accident, una femella defectuosa: “Ha perdut la roda, una femella defectuosa, tornarem a la pista aquesta tarda. El cotxe està bé”, afirmava Brown que li ha volgut treure ferro a l’assumpte: “És del que tracta els test, tots els equips tindran problemes durant la setmana, i amb això perdrem molt poc temps”.

Les alarmes han saltat, com no podia ser d’una altra manera després dels tres últims anys per l’oblit i Zak ha volgut calmar l’ambient: “No és un drama. A l’equip tots estem molt relaxats. L’equip està acostumat a treballar sota pressió. Ens agrada i no sentim més pressió de la que nosaltres mateixos ens posem”, deia Brown que ha hagut de respondre a la irònica pregunta del bon inici de Toro Rosso i Honda: “No crec que ningú tingui uns test sense problemes. A Honda li desitgem el millor amb Toro Rosso, són un gran equip, però estem centrats en el nostre programa”.

Després de l’accident, ha tornar a escena el contracte de Fernando Alonso: “Alonso té contracte amb nosaltres, no volem veure més enllà, ni fixar-nos en clàusules de contracte. Està molt content aquí a Mclaren. Mai l’havia vist tan content com ara i el seu desig és seguir a Mclaren i volem que es retiri a Mclaren, no només en F1, sinó en totes les competicions possibles”, deia Zak Brown qui no posa objectius a la temporada d’Mclaren: “No ens hem posat objectius per a la temporada, però volem ser competitius, és el nostre objectiu. Un podi, cinc podis … tot dependrà del nostre treball. Volem veure a Stoffel i Fernando sent competitius “.

Sense referència per veure les primeres sensacions de la unió Mclaren-Renault, Zak ha volgut destacar les bones sensacions entre les dues marques: “Amb Renault tot va molt bé, tenim una relació molt estreta, tots estem treballant molt dur aquesta pretemporada, els dos gaudim treballant junts, les instal·lacions són ideals, tot va molt bé “.

El Mclaren és un dels cotxes amb menys sponsors de la graella, encara que això a Zak no el preocupa: “No, no volem un espònsor que posi nom al Mclaren, volem mantenir el nostre nom així que no estem interessats a vendre el nom de l’equip. El sponsors són molt difícils d’aconseguir, hem aconseguit un parell aquesta pretemporada que és més que qualsevol equip. És clar que com més diners guanyem, més podrem invertir en el cotxe. Estem treballant”.

El mateix Brown ha anunciat que Éric Boullier parlarà aquesta tarda. El Mclaren ha tornat a sortir abans de l’aturada del migdia.