Ha estat una femella defectuosa la que ha causat l’incident de Fernando Alonso en el matí dels primers tests de pretemporada de F1. La pressió que té al damunt l’equip de Woking és tan gran que les crítiques no han trigat a arribar. Ha sortit Zak Brown abans de l’aturada del migdia i ho ha fet Boullier després del reinici de la sessió.

El tema principal ha estat Fernando Alonso, que ha monopolitzar les preguntes dels periodistes. La primera pregunta, en la línia del que responia Zak sobre un possible retir d’Alonso a l’escuderia anglesa: “Estem molt contents de tenir a Fernando en el nostre equip i si vol acabar la seva carrera amb nosaltres, també estarem molt contents”.

També ha estat preguntat per la decisió de deixar-l’ho córrer al WEC: “Si fos molt cansat no ho deixaríem fer. L’any passat ja va fer alguna carrera fora de la F1. És un competidor i vol i necessita competir la majoria de caps de setmana”, deia Boullier que explicava les primeres sensacione del pilot asturià del nou asfalt del Circuit de Barcelona-Catalunya: “Alonso ha comparat l’asfalt amb el de Rússia de l’any passat, amb més grip però una mica lliscant. Pots posar el cotxe al límit, però també perdre’l amb molta facilitat”.

No li ha agradat tant quan ha estat preguntat per una possible marxa del seu pilot estrella si els resultats no arriben: “Només estem al primer dia. Pots esperar uns mesos almenys? “, responia contundent el director de carreres de Mclaren. Malgrat l’accident, diu que el cotxe està en bon estat i que no és un problema de disseny de les femelles: “El cotxe està bé, bon balanç, tenim un nou paquet, noves peces per arribar … Alonso estava content”.

La seva unió amb Renault també ha estat protagonista, de la qual ha destacat la seva bona relació: “Esperem molt, però tampoc volem avançar res. Primer cal saber on som. Estem aprenent també com funciona el Renault. Però de moment tot molt bé, i la relació entre els dos és molt bona. Estem molt contents de treballar junts “.

Ha tornat a remarcar la feina feta pel seu equip a l’hora d’encaixar el motor Renault al xassís del Mclaren: “Hem hagut que modificar diverses parts del cotxe per adaptar el motor Renault al nostre xassís i encara queda feina per fer i necessitem temps per a això “, deia Boullier que responia així quan era preguntat per la diferència de passar a ser un equip client: “Creiem que l’experiència de Renault amb un altre equip, ens fa les coses més fàcils per treballar i dissenyar el nostre cotxe. La relació amb Renault és diferent de la que teníem amb Honda perquè ara som un equip client més”

Tot i que bona part de les preguntes han estat dirigides per Alonso i Renault, Stoffel també ha tingut el seu protagonisme a la roda de premsa: “La seva segona part de la temporada va ser bona i esperem que pugui rodar les màximes voltes possibles durant aquests dies perquè guanyi més confiança i experiència per començar la temporada en estat òptim “.

Sobre la possible pluja que pot marcar aquesta primera setmana de test, Boullier apunta que hi ha molta feina per fer tot i el mal temps: “Recollirem menys informació que corrent en sec, però tenim moltes coses a aprendre del cotxe, suspensions, així que hi ha molta feina a fer, encara que plogui.”