Marco Wittmann ha aconseguit la seva primera victòria en el DTM i la primera victòria de l’any en la categoria en el circuit de Hockenheimring a la regió alemanya de Baden-Wurttemberg. L’acompanyen al podi Ekström i Tambay (autor de la pole). Destacar el lamentable ritme dels Mercedes; cap d’ells ha acabat als punts.

 

A la sortida Adrien Tambay de seguida aconseguia un avantatge considerable mentre Wittmann i Spengler es barallaven pel segon lloc. Al darrere Jamie Green tenia problemes en el seu monoplaça i provocava un tap mentre rodava en l’onzena posició. Green abandonaria la cursa la volta següent.

Al davant ja  ala segona volta, Tambay i Wittmann s’escapaven mentre Spengler era avançat per Da Costa, Glock i Scheider, degut a que el canadenc rodava amb els pneumàtics durs. A la volta 3 Wittmann enganxat a Tambay aconseguia passar-lo.

A la volta sis, dos BMW eren avançats. Glock perdia la quarta posició en benefici de l’Audi de Scheider i Tomzcyk perdia el desè lloc en benefici de Wickens que sortia vintè. El canadenc de Mercedes no parava i durant les dues voltes següents avançava a Rockenfeller i Spengler, pujant fins al vuitè lloc. Vietoris faria el mateix durant les voltes posteriors. Els dos pilots de Mercedes, els més forts de la marca, avançarien a Ekström poc després. A més a més Wickens avançaria Mortara pel sisè lloc.

Però la lluita més forta era per el últim lloc del podi entre da Costa i Scheider. Da Costa tot i ésser un debutant aguantava molt bé els atacs del alemany. Finalment l’experiència del campió d’Audi guanyava respecte el portuguès.

Glock era el primer en aturar-se a box a la volta 19. La volta següent ho farien els líders de la cursa, Wittmann i Tambay. Scheider i da Costa també ho feien. El portuguès perdia molt de temps durant la parada, sortint per darrere de Glock en la sortida al pit lane. L’activitat al pir lane s’intensificava, a la volta 22 s’aturaven molts pilots, Maxime Martin sortia del pit lane amb la volta mal collada i a a més a més tallava el pas a Juncadella, que havia de fer una volta més per aturar-se a box, i a Müller.

D’aquesta manera Wittmann seguia dominant la cursa després del primer pit stop seguit de Tambay, Scheider, Glock, da Costa, Mortara, Ekström, Vietoris, Wickens i Rockenfeller tancant la zona de punts. Da Costa aconseguiria  durant volta 27 avançar Glock. Wickens una volta més tard perdria el novè lloc en ser avançat per Rockenfeller i Ekström. Vietoris tampoc podia mantenir el seu lloc i baixava fins la dotzena posició. D’aquesta manera a la volta 30 Ekström era setè seguit de Rockenfeller, Spengler i Farfus que entrava per primer cop a la zona de punts.

A la volta 31 amb Mortara en una bona sisena posició havia d’abandonar degut a una punxada a la roda davantera esquerra. 3 voltes més tard da Costa era el primer en realitzar la segona i última aturada després de tocar-se amb Scheider i provocar una virolla del pilot d’Audi. A tot això, Ekström silenciosament pujava fins el tercer lloc, i tenia un ritme 2 segons per volta més ràpid que Tambay. Com si res, Ekström aconseguia avançar a Tambay. Els Audi’s estaven en auge i el campió Mike “Rocky” Rockenfeller, avançava a Glock i pujava fins al quart lloc.

Finalment primera victòria en el campionat per Marco Wittmann seguit d’Ekström i Tambay al podi. El campió de 2013, Mike Rockenfeller acabava quart seguit de Glock, Spengler, Tomczyk, Farfus, Scheider i Hand al top 10. Un top 10 sense cap Mercedes. El millor d’ells ha estat Pascal Wehrlein acabant onzè a 19 segons de Hand.