Marco Wittmann s’ha portat hui el campionat del món de DTM en una carrera molt difícil i accidentada que va guanyar el pilot de Mercedes Pascal Wehrlein, que es va portar la carrera sense cap discursió. Mattias Esktröm va haver de retirar-se per culpa d’una roda mal caragolada, la qual cosa va facilitar el treball de Wittmann per a emportar-se el campionat. Van completar el podium Vietoris i Scheider. Els espanyols Juncadella i Molina, quart i nové respectivament.

Si ahir no acompanyaven les condicions meteorològiques en Lausitzring, hui tampoc havia eixit el sol i estava prou ennuvolat, inclús havia plogut al matí i tots eixirien amb pneumàtics de mullat (Excepte Mortara que eixia amb slicks) , la qual cosa fa que els pilots no hagen de muntar un joc de pneumàtics blans i un altre de durs.

Hui el líder del mundial, Marco Wittmann tenia el primer punt de partit i si queda quart o millor seria campió del món depenent del que faça Mattias Ekström.

S’apagava el semàfor i es donava l’eixida, una eixida que beneficiaria els pilots que partien des de les posicions imparelles ja que tenien més agafe, fet que penalitzaria a Ekström que perdia diverses posicions i al contrari beneficiaria Juncadella que escalaria a la segona posició, l’eixida havia sigut neta encara que en la segona volta vindrien els incidents ja que Spengler es tocava amb Tomczyk (Penalitzant el pilot canadenc amb un drive thru) i Ekström tocava un poc l’herba se n’anava recte eixint-se en la primera corba perdent mes posicions. La carrera estava sent molt renyida en el gran grup ja que pilots com Vietoris i Doní Resta havien recuperat unes 10 posicions però per dalt Wehrlein s’escapava. Els incidents no desapareixien ja que Green cap a un baldufa perdent unes posicions i llec el pilot anglés s’eixia en el mim lloc que el seu company de marca, Ekström. D’altra banda tenim un contacte entre Tambay i Dóna Costa que se saldava amb la retirada del pilot portugués, la investigació dels comissaris que estudiarien la maniobra i les retirades del pilot d’Audi Nico Muller i el de BMW Timo Glock que anava perdent moltes posicions.

En la volta 19 els comissaris sancionaven Juncadella i a Wickens per ignorar les banderes grogues que havia provocat el cotxe de Dóna Costa, que complirien en les voltes següents el que dificultava a l’espanyol aconseguir el seu primer podi. En el gran grup seguix la lluita on estava Wittmann que intentava no ficar-se en una situació que posara en perill els seus punts ja que el seu rival estava per darrere d’ell. Per darrere del gran grup Green es tocava amb Tomczyk (l’anglés se’n va anar llarg i va tocar a l’alemany) i els donaven més treball als comissaris que finalment ho van solucionar amb un drive thru per al pilot d’Audi.

El primer a canviar a secs era Spengler en la volta 22 encara que inclús era molt prompte ja que els pneumàtics de mullat continuaven marcant els millors temps, encara que ja s’acostava el crossover, Mortara entrava en la volta 26 i continuava muntant pneumàtics de sec i poc després entraven mes pilots entre ells Mattias Esktröm que seguia amb la seua mala sort i no li estrenyien ben una roda obligant-li a retirar-se, bones notícies per a Wittman. En les voltes següents ja entraven la resta de pilots a canviar a sec entre ells el líder de la carrera.

Els pneumàtics de sec començaven a funcionar i la pista s’anava assecant i fent-se més ràpida i això es veia reflectit en el full de temps on diferents pilots marcaven la volta ràpida.

A falta de 20 voltes les coses s’estabilitzaven i els Mercedes es movien com a peixos en l’aigua, 5 cotxes dels 6 primers eren Mercedes, Scheider conservava la tercera posició encara que Juncadella li anava retallant distància i més quan permetien l’ús del DRS encara que finalment no va aconseguir caçar-lo.

Els incidents seguien ja que Tambay i Green li feien un “Sándwich” a Paffett, que també seriosa investigat pels comissaris i Doní Resta s’eixia de pista danyant la seua Mercedes obligant-li a retirar-se en la volta 38.

A falta de 10 voltes Tambay es tocava amb Green, punxava i també abandonava la carrera i en un altre grup Hand intentava colar-se per l’interior a Rockenfeller però es tocaven i el nord-americà trompejava. Finalment Green acabaria retirant-se d’esta desastrosa carrera per a ell a falta de 4 voltes per al final. Unes voltes més tard Martin també se n’anava llarg abandonant l’asfalt i mentres Spengler realitzava el seu quart pas per boxs per a canviar pneumàtics.

Wherlein es va portar la victòria, convertint-se així en el pilot més jove a guanyar una carrera de DTM i el pebre al final la van posar Vietoris i Scheider que van estar lluitant per la segona posició encara que els focus anaven dirigits cap a Marco Wittmann que amb l’abandó de Mattias Ekstöm es convertix matemàticament en campió del món del DTM i es queda amb el rècord de ser el campió del món del DTM més jove de la història. Els espanyols al final ambdós en punts, Juncadella quart i Molina nové.

Hem presenciat en Lausitzring una carrera molt complicada on han brillat 2 llums per damunt de la resta, Wehrlein que es porta la victòria i Wittmann que es porta el mundial i on les ombres han sigut les desastroses carreres d’Ekström i Green, segon i tercer en graella que no han aconseguit acabar.