Històrica cursa la viscuda avui a Misano. Valentino Rossi s’ha adjudicat la victòria davant de tota la seva afició local, en una plàcida cursa per a l’italià després de la caiguda de Marc Márquez a falta de 17 voltes per al final, que l’ha condemnat a la 15a posició després de remuntar des de la 20a. Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa han completat el podi amb les Ducati fregant-lo.


La cursa ha començat amb una sortida neta en la què Lorenzo ha mantingut la primera posició seguit de Rossi, Márquez, Iannone i Dovizioso. En les primeres voltes vèiem una bonica lluita entre Márquez i Rossi, que acabaria amb l’italià davant del català. Poc després tots dos passarien a Lorenzo, que portava una estratègia diferent amb pneumàtic dur davant, i es veia una mica perjudicat. Per darrere Pedrosa es recuperava d’una mala sortida i superava en poques voltes a Pol Espargaró i les Ducati de Dovizioso i Iannone.

Amb la cursa estabilitzada, Rossi i Márquez tiraven amb força al capdavant de la classificació, deixant enrere a un Lorenzo amb un ritme força inferior. Però el panorama de la prova canviaria radicalment a falta de 17 voltes per al final, i és que Márquez, mentre perseguia de prop l’italià de Yamaha, se li tancava massa la direcció al revolt quatre i s’anava al terra. Com que és un revolt que s’agafa a 95km/h, la moto i ell quedaven enmig la pista i amb ajuda dels comissaris reprenia la marxa en 20a posició a gairebé quaranta segons de Barberà, el pilot més proper al de Cervera.

Després d’aquest contratemps tan inesperat per a tothom, Rossi mantenia un gran ritme al capdavant de la prova, amb Lorenzo mantenint-se darrere a dos segons i mig. Pedrosa per la seva banda centrava l’atenció de la cursa en mantenir les envestides de Dovizioso, que de forma sorprenent aguantava en quarta posició, sent gran resultat per a la formació italiana. La cursa quedava estabilitzada durant una bona part amb pocs canvis de posició.

Ja a falta de cinc voltes per a la conclusió de la prova, Márquez atrapava als pilots de cua i passava en quatre voltes de la 20a a la 16a posició. Per davant les posicions es mantenien i Rossi s’emportava una històrica victòria a San Marino, envoltat de ‘tifosi’. Lorenzo i Pedrosa tancaven el podi per davant d’unes Ducati que mantenien un ritme molt superior al d’anteriors ocasions. Per darrere Aleix Espargaró li regalava un punt a Márquez després de tenir una desgraciada caiguda arribant a meta. La zona de punts era completada per Pol Espargaró en sisena posició seguit de Smith, Bautista, Crutchlow, Hernandez, Abraham, Aoyama, Redding i De Angelis en 14è lloc.

Després d’aquesta emocionant cursa a Misano, les motos tornen del 26 al 28 de setembre a Aragó, on s’enfrontaran als complicats revolts del circuit del MotorLand.