Volkswagen abandonarà el WRC després d’aquest últim ral·li d’Austràlia a finals de novembre. La marca alemanya diu adéu a quatre anys en què han arrasat completament en el campionat. Aquest inesperat moviment, obre la porta al fitxatge dels tres pilots per altres marques com Toyota, Citroën o Ford.


El fabricant alemany ha confirmat la seva retirada aquest matí matí després de la reunió d’ahir del seu consell d’administració.

En lloc de competir al WRC la propera temporada amb el seu nou Polo R WRC, Volkswagen començarà el desenvolupament d’un nou cotxe basat en la propera generació del Polo. Serà elegible per a la categoria WRC 2 i estarà disponible per als clients a partir de 2018.

Frank Welsch, membre del consell de Volkswagen responsable del desenvolupament tècnic, ha dit que la companyia s’enfrontava a enormes desafiaments.

“La marca Volkswagen s’enfronta a enormes desafiaments. Amb la propera expansió elèctrica de la nostra gamma de vehicles, hem de concentrar tots els nostres esforços en les importants tecnologies del futur. Hem superat molts dels nostres objectius esportius en el WRC, ara estem reajustant Volkswagen Motorsport i centrant-nos en la tecnologia del vehicle del futur”, ha comentat.

Des que va debutar al WRC el 2013, Volkswagen ha guanyat els títols de pilots i marques en les quatre temporades. Sébastien Ogier va aconseguir el seu quart títol consecutiu a Catalunya el mes passat i ell i els seus companys d’equip Jari-Matti Latvala i Andreas Mikkelsen han sumat 42 victòries en 51 ral·lis.

“Vull donar el nostre més sincer agraïment als nostres pilots i copilots pels seus destacats èxits”, ha afegit Welsch, que ha garantit l’ocupació als 200 treballadors de Volkswagen Motorsport.

El director de l’equip, Sven Smeets, que va reemplaçar a Jost Capito al setembre, supervisarà la participació final de l’equip en el Kennards Hire Ral·li d’Austràlia (del 17 al 20 de novembre).

“Per descomptat, lamentem molt la sortida del WRC, ja que aquest ha estat el capítol més reeixit de la història de la marca Volkswagen. L’equip ha fet grans coses”, ha agregat Smeets.

“Al mateix temps, la nostra visió està fermament en el futur, perquè som conscients dels grans desafiaments que enfronta tota l’empresa. Volem que la nostra realineació contribueixi a l’èxit de la marca Volkswagen”.

“A partir d’ara, l’enfocament se centra en les futures tecnologies en competició i en la nostra gamma de carreres clients, on ens posicionarem de forma més àmplia i atractiva”.

WRC.com