El GP de Mèxic ha estat un dels més entretinguts i estranys que hem viscut aquesta segona meitat de temporada. Sobretot pel que fa al final de la cursa. Però no ens anticipem; piano a piano.


Era debat entre els periodistes abans de començar la cursa quines serien les estratègies escollides pels pilots de davant. ¿Atacaria en Rosberg a en Hamilton? O potser serien els Red Bull els que atacarien a l’alemany complicant-li la vida de cara al mundial? Bé doncs finalment no va passar cap de les dues. Tant en Lewis Hamilton com en Nico Rosberg van acabar en les posicions que van sortir: primer i segon. L’alemany mai va estar en disposició d’atacar al britànic. I, per cert, si us fixeu, Rosberg ha baixat bastant el ritme en aquestes dues últimes carreres. Es nota que sap que li val amb quedar just darrere d’en Lewis. Haurà tret ja la calculadora?
I qui va completar el podi? Va ser en Max Verstappen? Va ser en Sebastian Vettel? O va ser en Daniel Ricciardo? Doncs la veritat és que van ser els tres. La història que van protagonitzar aquests pilots en les últimes voltes de carrera va ser digna d’un serial. En carrera van acabar Max, Sebastian i Daniel. Però després de les diferents sancions el resultat va ser diferent. A en Max el van sancionar per saltar-se la xicane quan defensava la posició amb en Vettel. Així que quan ja estava a punt de pujar al podi, van fer fora l’holandès per deixar pas a l’alemany. Abans d’anar-se’n del podi, en Max li va dir a en Lewis que el sancionaven pel mateix que havia fet ell a la sortida. ¿Que on és el criteri de direcció de carrera? Ningú ho sap. Però la història no va acabar aquí. L’alemany va pujar al podi i es va beure el xampany. Però això no li valdrà per a res perquè els 15 punts del tercer classificat han estat, finalment, per a en Daniel Ricciardo, qui, a més, va penjar una foto amb el trofeu en el seu Instagram perquè quedés clar. Ell mateix ja va dir tot just acabar la cursa que el que havia fet Vettel era sancionable. ¿I què és el que va fer? Doncs segons en Daniel, va canviar la trajectòria en la frenada, un dels aspectes dels que més es queixen els pilots aquestes últimes temporades. ¿Mereixia sanció? Doncs la veritat és que no ho sé. He vist l’incident moltes vegades i no ho tinc clar. L’únic que sé és que als aficionats no ens agrada veure aquesta falta de rigor a l’hora de sancionar. Sembla que diguin: “per aquest sí, que s’ho mereix; per aquest no, que em cau bé el xaval …”.
El sisè no va ser altre que en Kimi Raikkonen, el finlandès va tenir una altra de les seves carreres: fredes, irrellevants. Vaja, en terra de ningú. Setè va ser un Nico Hulkenberg qui, des que es va anunciar el seu fitxatge per Renault, ha anat reivindicant-se després d’unes carreres en les que sempre es veia superat pel seu company. Tot i que per a mi la seva carrera va ser una llàstima ja que va arribar a col·locar-se quart a la sortida … Vuitè i novè van arribar els Williams. Amb Valteri Bottas i Felipe Massa respectivament. El seu cotxe sembla haver despertat per encarar la lluita que mantenen amb els Force India per la quarta posició en el mundial de constructors. Però la falta de manejabilitat a la corbes és, encara, el seu punt feble. El últim en agafar punts va ser en Sergio Pérez. El mexicà va rodar una infinitat de voltes darrere d’en Massa sense poder passar-lo, al GP de casa seva. Va ser tot un malson per ell. Es deuria passar la nit de diumenge a dilluns somiant amb l’aleró posterior del Williams. Si l’hagués passat al principi de carrera, crec que podria haver arribat lluny; per la motivació que li suposa córrer al seu país, i per la seva gran gestió amb els pneumàtics.
Fora dels punts cal destacar la mala actuació dels Toro Rosso i els McLaren, els quals no van tenir en cap moment l’oportunitat de puntuar i fins i tot es van veure superats per equips ínfimament pitjors com Sauber o Renault.