Maverick Viñales ha marcat el millor registre durant la primera sessió d’entrenaments lliures de MotoGP al Red Bull Ring, Àustria. El català ha superat a les Ducati per poc a final de sessió.

MotoGP torna a Àustria després de 18 anys i ho fa d’una manera freda. Una pista amb unes condicions molt fredes que significava que els test privats de fa unes setmanes no servien per res.

A més a més, la modificació del revolt 10 ahir a la tarda feia sortir una mica a ceges a tothom, especialment Pol Espargaró que no va fer el test ja que estava competint en les 8 hores de Suzuka on va guanyar.

Pel que fa l’activitat en pista, Valentino Rossi ha liderat bona part de la sessió juntament amb Marc Márquez qui es situaria primer a falta de 15 minuts. Moment en el qual, el seu company a Repsol Honda Team, Dani Pedrosa patia una caiguda al revolt 9.

La moto quedaria per sobre les proteccions de pneumàtics i destrossaria l’air-fence, causant així la bandera vermella per arreglar els desperfectes i recuperar la moto. També han patit una caiguda Stefan Bradl i Euguene Laverty.

En els últims minuts de la sessió, les Ducati de Dovizioso i Iannone impossarien el seu ritme com era d’esperar però, inesperadament Maverick Viñales aconseguia superar les motos italianes per 0.08 segons.

De moment els classificats a la Q2 són: Viñales, Dovizioso, Iannone, Rossi, Hernández, Márquez, Lorenzo, Miller, Petrucci i Pirro.